Делић: Да могу да вратим време, сменила бих Обрадовића

ЂЕР: Председница Рукометног савеза Србије (РС С) Милена Делић изјавила је да није знала да су односи између Љубомира Обрадовића и играчица толико лоши и да би, да може да врати време, сменила селектора.
rukometasice srbije, rss
Фото: РСС

"Велико разочарање. Веровала сам у девојке, без обзира на читаву ситуацију, веровала сам да заједништвом, енергијом и добром атмосфером могу да се издигну изнад свега. Мислила сам да ће се изборити, да ће мотив бити довољно велики да победе бар једну утакмицу. Нажалост, то се није десило, шта су и који разлози не знам", рекла је Делић у интервјуу за Спортски журнал.

Рукометашице Србије имале у историјску прилику да се пласирају на Олимпијске игре, први пут после 1988. године, али са два пораза од Русије и Мађарске на турниру у Ђеру, наде о Токију су нестале, а Делић је рекла да за то не окривљује играчице.

"Не, никако! Требало би сви да се запитамо колико смо криви, да ли је само крив селектор, Савез, играчице... Свако има удела у томе и део одговорности".

Након пораза од Мађарица рукометашица Драгана Цвијић упутила је критике на рачун Савеза.

"На основу њене изјаве видим да је највише љута на мене јер је очекивала да ћу ја сменити селектора кад сам дошла на чело Савеза. Искрено, водила сам се логиком да немамо времена за промене, да се заврши један олимпијски циклус и да је, ипак, било нешто добро на том Светском првенству на ком су обезбедиле квалификације. Очекивали смо да ће се завршити циклус на најбољи начин. Промена на три дана би можда била добра, али не би гарантовала пласман. Жао ми је јер је екипа искусна, већина је заједно већ петнаестак година и мислила сам да су могле саме да се изборе. Без обзира на погрешне тактике и лоше припреме, било је промашених зицера и техничких грешака, ту је сам играч крив", рекла је Делић.

Председница РС С рекла је да није тачно да није веровала играчицама да не постоји комуникација са тренером, да се ништа не ради на припремама и да је његова самовоља изнад свега.

"Није тачно да им нисам веровала. Имала сам разоговор са три играчице и оне су ми ставиле до знања да је атмосфера лоша, да не могу да пронађу заједнички језик са њим, жалиле су се на начин тренинга и припрема. Ту је био судар различитих рукомета, југословенска школа и неки нови систем. Истина је, код њега није било флексибилности, није хтео да направи компромисе".

На питање Журнала да може да врати време, да ли би оставила Обрадовића на месту селектора, Делић је одговорила:

"Не бих. Сменила бих га сигурно без размишљања. Свесно сам била са њима на припремама, мислила сам да могу да помогнем, да га тргнем, али није било шансе. Нисам желела да више вређа играчице и да виче на њих, па сам решила да будем уз екипу и док сам била тамо, истина, то није радио", закључила је Делић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести