Ђерона: Када наступаш за Србију на ЕП, притисак постоји

СТАРА ПАЗОВА: Селектор рукометаша Србије Тони Ђерона рекао је да постоји притисак пред наступ на предстојећем Европском првенству.
Toni Djerona/RSS
Фото: Рукометни савез Србије/Тони Ђерона

Рукометаши Србије започели су тренажне активности у оквиру завршних припрема за Европско првенство у Мађарској и Словачкој, које почиње 13. јануара следеће године.

"Орлови" ће се у групи Ц у Сегедину састати са екипама Украјине, Хрватске и Француске, а до тада следе припреме у Старој Пазови и две контролне утакмице против репрезентације Немачке на гостујућем терену 7. и 9. јануара.

"Очекују нас две утакмице против Немачке, надам се да ћемо их одиграти, јер у овој ситуацији са корона вирусом никад се не зна. Током ове недеље фокусираћемо се на физичку припрему рукометаша јер поједини играчи су били слободни и по десет дана. Наредних дана ћемо радити на себи, припремати тактику, напад и одбрану за јаког противника као што је Немачка и мислим да ће то бити добра припрема за прве три утакмице које нас очекују у Мађарској", рекао је Ђерона за сајт РС С.

Он је упитан и да ли осећа притисак резултата на Европском првенству.

"Притисак постоји, али зато смо и овде. Када наступаш за Србију и играш на Европском првенству притисак постоји, али мислим да смо урадили добре ствари у претходном периоду и имам доста поверења у тим, стручни штаб и у играче и у начин на који су приступили утакмицама у претходној години. Сигурно неће бити лако такмичење, али када си на овом нивоу и када желиш да постигнеш нешто, притисак је увек присутан", каже селектор.

Осврнуо се Ђерона и на групу на ЕП, где су се ствари промениле унутар тимова противника због ситуације са корона вирусом и повредама.

"Тренерима није лако због ситуације са короном. Можеш да припремаш нешто и онда једног дана ниси у могућности да рачунаш на два, три, четири пет или шест играча, као што је сада ситуација код репрезентације Француске. Што се Украјине тиче, она сада има потпуно другачији тим, имају новог тренера, а пријатељске утакмице ће играти тек почетком јануара, а у међувремену се трудимо да пратимо играче индивидуално и да сазнамо нешто о њима. Неке ствари ће бити јасније након пријатељских мечева које буду играли у јануару. С обзиром да је то нови тим са новим тренером, треба очекивати нешто другачије и очекујем да ће бити тежак противник", казе Ђерона и додаје:

"Иако сви причају о Хрватској и Француској, имам велико поштовање према Украјини и мораћемо да дамо све од себе да победимо у првом мечу на Европском првенству. Веома је важно да остваримо добар резултат и добро почнемо такмичење.

После тога следи Хрватска, репрезентација која се подмлађује, али има играче као што су Циндрић и Дувњак који могу да направе разлику у било ком тренутку. Имају снажан тим. Са новим тренером играју на мало другачији начин него раније. Али сигурни смо да ћемо бити спремни и дати сто одсто у овом дербију против Хрватске", истакао он.

"И на крају Француска - сигурна сам да ће бити потпуно другачије утакмице него оне које смо играли пре годину дана. Француска је у међувремену освојила златну медаљу на Олимпијским играма и имам велико поштовање за њих без обзира у ком ће саставу наступати. Сигурно ће бити тежак меч и веома важан меч, али размишљамо корак по корак и прво смо сконцентрисани на две пријатељске утакмице против Немачке, али наравно сви ми радимо на припреми утакмица за Европско првенство", закључио је селектор Ђерона.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести