Ђерона: Одбрана кључ победе против Грчке

ЗРЕЊАНИН: Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона рекао је да је обрана била кључ вечерашње победе против Грчке.
Toni Djerona/RSS
Фото: Рукометни савез Србије/Тони Ђерона

Србије је славила против Грчке у Зрењанину 31:21 (15:12), у 3. колу квалификација за Европско првенство 2022. године у Словачкој и Мађарској.

Било је теже психички него физички после великог напора и успеха против Француске. Грке респектујемо, показали су тимски дух, покаали су да су борци и да терају противнике да извуку највише из себе. У првом полувремену направили смо више грешака него у две утакмице са Французима, рекао је Ђерона после меча за сајт Рукометног савеза Србије.

Рукометаши Србије после три утакмице у групи 1 имају скор од две победе и једног ремија и пет освојених бодова.

У 15 минута другог полувремена смо урадили много, одиграли добру одбрану онако како желимо и она је била кључ. То нам је омогућило да направимо разлику и постигнемо лаке голове. Имамо пет бодова после три утакмице. Враћамо се у своје клубове, а на наредној акцији ћемо покушати да још више унапредимо неке сегменте у нашој игри, закључио је Ђерона.

Један од најефикаснијих на мечу Лазар Кукић каже да су рукометаши још једном показали да су права група.

Драго ми је да нижемо победе у Зрењанину. У првом полувремену смо имали одређених падова, изгубили пар лопти, али смо се зато на старту другог стабилизовали и заслужено решили утакмицу у своју корист. Завршили смо утакмицу како смо се договорили. Мало смо и испражњени после утакмица са Француској, али смо показали да смо права група. Честитао бих момцима на две недеље фантастичног рада и посвећености, рекао је Кукић.

Србија ће наредни меч квалификација за ЕП 2022. играти у априлу против Грчке на гостовању.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести