Динамо пропустио дуго чекану прилику за трофеј

Одличну сезону рукометаши Динама нису успели да крунишу освајањем Купа и сада им преостаје борба у плеј–офу домаћег првенства.
Ivan Distol i Alen Ovcina
Фото: Дуел Ивана Дистола и Алена Овчине, фото: РК Војводина

Водећи тим суперлигашког каравана парирао је Војводини у финалу Купа до 40. минута, али за даље није имао снаге, па је на крају положио копља пред Новосађанима.

„Честитао бих Војводини на заслужено освојеном трофеју, али и мојој екипи на сјајној борби. Била је ово добра утакмица, али нама се десио пад 20 минута пред крај, који није смео и они су отишли на три, четири гола предности, чиме је меч решен“, прокоментарисао је финале Милош Костадиновић.

Имају за чим да жале Панчевци. Пласманом у финале изједначили су историјски успех клуба од пре 47 година, када су се нашли у истој ситуацији, али ни у овој прилици, као ни тада, нису успели да пригрле пехар.

„Оно чега сам се прибојавао то се и десило. Нисмо успели добро да одрадимо тренажни процес пре Купа, јер смо имали четири повређена играча. Пробали смо њиховим брзим опоравком да се спремимо за завршни турнир, али нисмо успели. Није то алиби, Војводина је заслужено добила. Ова прилика се чекала 47 година. Верујем да је дошло и до емотивног пражњења, идеја је била да се држимо у егалу до неког 53. минута, али нисмо успели да издржимо до краја“, изјавио је тренер Иван Петковић.

Реприза војвођанског дербија на програму је већ у првом колу плеј–офа домаћег првенства, када ће ове две екипе снаге одмерити на Сланој бари.

„Моје мишљење је да су Новосађани били фаворити у Купу и да су то и у лиги. Због тога сматрам да плеј–оф неће бити занимљив, јер ће Војводина бити прва, а ми остали ћемо се борити за друго место“, сматра  Петковић.

К. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести