Драгана Цвијић: Цео турнир играмо срцем и гинемо

Српска рукометашица Драгана Цвијић рекла је да је екипи пријала пауза после три тешке утакмице, али да јој следи тежак ритам на Европском првенству.
Cvijic Dragana/EPA/EDDY LEMAISTRE
Фото: EPA/EDDY LEMAISTRE

Утакмица између Србије и Русије играће се у недељу од 18.00.

"Пријала нам је пауза после три тешке утакмице. Жао ми је што нисмо играле у суботу или чак дан раније са Рускињама јер нас чека паклен ритам од три утакмице у четири дана. Неће бити лако, нити једноставно јер немамо времена за опоравак. Очекују нас две тешке утакмице у два дана. Не можемо да кукако, немамо ништа од тога. Већ сада спремамо и дуел са Црном Гором јер нећемо имати времена после Русије. Тај тежи пут нам се увек намеће. Од малих ногу нам је тако. Навикли смо. За мене ништа ново, не може ништа да ме изненади", рекла је Цвијићева дан пред дуел у Нанту.

Протести у Француској стопирали су на дан Европско првенству, па ће репрезентација Србије у недељу играти против актуелног олимпијског шампиона Русије.

"Гарантујем да ћемо дати све од себе. Радује ме што цео турнир играмо срцем, што гинемо једна за другу. Због тога сам овде и зато сам срећна. Одавно тако није било у репрезентацији. Ова екипа може да оде далеко, само да је мало среће, мало бољи жреб и дан паузе", казала је Драгана Цвијић.

По њеним речима, пауза није пореметила тим.

"Не може да буде лоше када одмараш. Пауза увек може паметно да се искористи. Завршни турнир Лиге шампиона се игра у два дана па или јеси или ниси. Бићемо покојници или пуковници после свега, то је спорт. Знамо шта нас чека, две изузетне екипе, које претендују на сам врх Европског првенства. Велики је изазов, идемо да се боримо, због нас, за нас, не гледамо ко је на другој страни. Верујем у ову екипу", навела је Цвијићева.

Нада се простору у борби за место на линији у дуелу са Русијом.

"Играју изузетно добру одбрану, не излазе превише, блокирају доста. Блоком сарађују са голманом који одлично брани. Морамо играти широко. Играле смо са њима на припремама. Трче страшно, полуконтранападе, контранападе, ту је Манагарова прва. Морамо то да спречимо, да трчимо до изнемоглости. Верујем да можемо издржати у таквом темпу 60 минута и победити олимпијског шампиона. Нема другог излаза, без победе смо доле, са победом се надамо поуфиналу".

Одбрана 3-2-1 била је заштитни знак тима у прелиминарној фази, а Драгана Цвијић је рекла да би ишло добро како год да се игра "са овим срцем".

"Са 3-2-1 или 5-1, ма са овим срцем, и 1-5, да играмо са сви играмо 'фластер', ишло би добро. Код одбране је важан вољни моменат. Срце, жеља, воља, мени је стварно уживање да играм у тим формацијама. То не играмо у клубу и дође ми као неки изазов да покажем да и то могу. Мораш да покриваш велики простор, да се пуно крећеш, да реагујеш доста брже. Ту сам од позади, помажем, то ми највише одговара. Са Слађаном Поп-Лазић то изгледа перфектно. Игра супер на том предњем, имамо добру комуникацију. Нисмо никада играле у клубу, али се добро пратимо, знам када морам да јој помогнем, када може сама. И када паднемо, потрудимо се да се намуче да нам дају гол", рекла је Драган Цвијић.

РСС званични сајт

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести