Душан Мирковић, председник РК Југовић: Близу смо пласмана у елиту

Рукометаши Југовића играће бараж за попуну Аркус Суперлиге са Црвенком и Моравом из Велике Плане. Рукометна  јавност Каћанима је доделила улогу фаворита, од које, иако је незахвална, они не беже, што је потврдио и председник клуба Душан Мирковић.
Predsednik kluba Dušan Mirković Foto: privatna arhiva
Фото: Председник клуба Душан Мирковић Фото: приватна архива

- Прилика која нам се указала да се кроз две утакмице после две године вратимо у елиту се не сме пропустити. Иако није све бајно и сјајно, трудимо се да се максимално спремимо. Оно што учесницима баража смета, а самим тим и нама, је недовољно времена да се после скоро петомесечне паузе због пандемије ваљано спремимо. Иако су играчи донекле професионалци, тако се не понашају, па је неопходан дужи период за квалитетне припреме - рекао је Мирковић.

Каћани су доводећи седам-осам озбиљних и квалитетних играча избили у први план за најозбиљнијег кандидата за пласман у елиту. Многи су склони да кажу да је садашњи састав Југовића вредан плеј-офа у Суперлиги.

- Пријају нам такве прогнозе и увек је лепше борити се за врх него за опстанак. Без обзира на играчки квалитет, потребно је извесно време да се уиграју, што смо ми у управи свесни. Неколико термина, од маја до септембра, који су били у оптицају за бараж натерали су нас да помало инстинктивно и брзоплето реагујемо приликом довођења играча, без одговарајуће аналитике. Бар смо се трудили да одаберемо, условно речено, најбоље и попунимо одговарајућа места.

Доводећи много играча може да буде мач са две оштрице.

- Нисам хтео да сам преузмем одговорност, о довођењу играча одлучивао је Управни одбор у сарадњи са тренером Рудићем. Лично, био сам поборник опције да још нисмо спремни за виши ранг, сматрајући да је потребно да играчи стасају, сазру, да решимо још неке обавезе и да клуб у потпуности ставимо на здраве ноге. Међутим, став Управе је био другачији, да се шансе не смеју пропуштати. Терен је једини меродаван, па ћемо да видимо да ли смо били у праву. Наговештаји су већ постојали у поништеној сезони да смо зрели када је екипа са Борисом Жарковићем као тренером била на првој позицији на табели Б Суперлиге, са великим шансама да се пласира у елиту. Даћемо све од себе да то потврдимо и у баражу.

На отварању доигравања дочекујете (12. септембар) Црвенку, а потом 20. септембра гостујете у Великој Плани, екипи Мораве.

- Наметнута нам је улога фаворита. Имамо респект и према Црвенки и према Морави. Уколико се играју по две утакмице, и то без реванша, сматрали смо да је то нерегуларно, већ да би било најбоље на неутралном терену. Међутим, у међусобним разговорима прихватили смо да играмо тако, чиме смо знатно смањили трошкове. У сваком случају ово ће бити нека провера, јер ако нисмо кадри да победимо у те две утакмице онда не заслужујемо да идемо у највиши ранг такмичења. Надам се да ћемо уз мало среће успети да доигравање завршимо на нашу радост - очекивања су Душана Мирковића.

Састав

У наступајућој сезони боје Југовића браниће: голмани Јовица Витас, Борислав Миловановић и Милош Ћеран, лева крила Душан Марић, Душан Петровић и Душан Мирић, леви бекови Милан Потпара, Милан Шаин и Стефан Илић, средњи бекови Милош Босанчић, Мирко Милашевић и Александар Рудић, десни бекови Александар Стојановић и Немања Момчиловић, десна крила Огњен Регодић, Александар Кочић и Никола Богојевић, пивоти Бранко Карановић, Душан Илијин, Радивој Нинков и Енес Делић. У стручном штабу су шеф Божо Рудић, тренер Душан Мирковић и физиотерапеут Петар Адамовић.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести