ЕХФ Куп: Рукометаши Војводине у трећем колу квалификација

Рукометаши Војводине истрајали су у намери да победом у реванш мечу у Холандији против Грин Парк Тајгерса обезбеде пролазак у трећу рунду квалификација ЕХФ Купа.
rukomet vojvodina FBakic
Фото: Dnevnik.rs

Изабраници Бориса Ројевића после тријумфа на домаћем терену од 29:21, успели су да славе и у Алсмеру, али им је посао био доста тежи. Из редова Новосађана поручили су да не иду на гостујући терен да бране предност из првог сусрета, већ да желе победу и то су и остварили, али су морали доста да се потруде.

Нису Холанђани, међутим, допустили српском шампиону да се прошета до тријумфа, као што је то учинио на Сланој бари седам дана раније. Од почетка се водила изједначена борба и после 7:7, Војводина је преко расположеног Грозданића, а потом и погодака младог Николића и Милића повела 13:10. До одласка на полувреме домаћини су успели да смање предност голом Оудерланда – 13:11.

У наставку је на терену била иста слика. Новосађани су одржавали предност од два гола, али су им рукометаши Алсмера и даље дисали за вратом. Најефикаснији у њиховом тиму, Јансен, режирао је ново изједначење (16:16), а пошто је био прецизан са линије пенала Траинавичијус је донео и преокрет (17:16). Ствари су на своје место на кратко вратили Грозданић са два везана гола и Тркуља (19:18), а Ван Дам је у 47. минуту поново издејствовао изједначење (20:20). Завршница је припала играчима Војводине, који су најпре успели да дођу до вођства од 23:20, а Николић је потом два пута затресао мрежу домаћина, на шта се надовезао и Ратковић за 26:21. Новосађани су били на прагу победе, а до последњег судијског звиждука допустили су домаћину да постигне још два гола за коначних 26:23.

Војводина чека жреб за следеће коло у којем ће се борити за улазак у групну фазу ЕХФ Купа, где је учествовала пре четири сезоне.

Грин Парк Тајгерс Војводина 23:26 (13:11)

АЛСМЕР: Хала Де Бломхоф, гледалаца: 250, судије: Петурсон и Прастарсон (Исланд). Искључења: Грин Парк Тајгерс 8, Војводина 8 минута. Седмерци: Грин Парк Тајгерс 5 (5), Војводина 7 (6).  

ГРИН ПАРК ТАЈГЕРС: Бирјовану (9 одбрана), Декер 1, Кастијен 1, Бумхувер, Ван Дам 2, Ван Оферен, Вербеиј (17 одбрана), Бенгамен 1, Јансен 7, Траинавичијус 4, Блав 2, Одерланд 2, Ботинга 1, Камстег, Пијл, Ван Дијк.

ВОЈВОДИНА: Овчина 1, Милић 1, Мирковић, Челица, Потпара 1, Перовић (10 одбрана), Маријанац, Ратковић 1, Продановић 1, Томић, Станковић 1, Николић 8, Тркуља 2, Веркић (15 одбрана), Милашевић, Грозданић 10 (6).

К. Б.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести