ЕХФ Куп: Војводина дочекују Грин Парк Тајгерс

Рукометаши Војводине сутра, у суботу, почињу такмичење у Европи.
rukomet
Фото: РК Војводина

У оквиру 2. кола квалификација ЕХФ Купа од 18 часова на Сланој бари дочекаће холандски Грин Парк Тајгерс из Алсмера (пренос на РТВ). Новосађани су пре четири године играли у групној фази, а да би поновили тај резултат потребно је да после двомеча елиминишу Холанђане и да буду успешни у следећој рунди.

„Алсмер је озбиљна екипа, прошлогодишњи је првак државе, а сада су освојили Суперкуп и имају све победе у домаћем првенству. Већ дуже време задржавају костур екипе, тако да су уиграни. Пред нама је тежак задатак. Оно што нама не иде на руку јесу две тешке утакмице које смо одиграли за кратко време, али моји сарадници и ја дали смо све од себе да освежимо екипу, како бисмо данас славили“, рекао је шеф стручног штаба Борис Ројевић.

Он је имао кадровских проблема у протеклом периоду, а после освајања Суперкупа шансу је против Вардара дао млађим играчима. 

„Одмарали смо неке играче и због ситних повреда. Јовица Николић је после 20 дана упале плућа почео да тренира, очекујем да ће све повреде бити саниране и да ћемо напокон истрчати у комплетном саставу.“

Новосађани у првом мечу против Холанђана желе да обезбеде добру залиху голова за реванш.

„За мене би пожељна разлика била десет и више голова, али то ћемо тешко остварити. Грин Парк гаји скандинавски рукомет, са доста трчања и шутирања. Сигурно да ће нам прва утакмица бити тежа од друге, док се не адаптирамо на њихов стил игре. Био бих задовољан и победом од пет, шест разлике“, поручио је Ројевић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести