ЕХФ куп: Војводина и у реваншу у Холандији иде на победу

У првом мечу на европској сцени ове сезоне, рукометаши Војводине остварили су победу над холандском екипом Грин Парк Тајгерс у 2. колу квалификација за ЕХФ Куп.
Jovica Nikolic i Goran Trkulja
Фото: РК Војводина

Први дуел одигран у дворани на Сланој бари, завршен је тријумфом Новосађана од 29:21, а пред црвено–белима је у суботу реванш у Алсмеру. Тренер Војводине Борис Ројевић, пред сусрет са Холанђанима, рекао је да би био задовољан победом од пет-шест голова разлике, а сада српски шампион има капитал од осам голова. Ипак, његов стратег није срећан због оваквог исхода.

„Нисам задовољан резултатом, мислим да је требало да буде већа разлика, испустили смо 11 и 12 голова предности. Ово је озбиљна екипа, која игра леп и модеран рукомет и знамо да ће меч у Холандији бити доста тежак. Због тога морамо још боље да се припремимо и да тамо играмо од првог минута на победу, а не да бранимо резултат“, рекао је Ројевић. 

Шеф стручног штаба Новосађана имао је коначно на располагању све играче, па је могао да се ослони и на дугачку клупу.

„Сваки играч нам значи и ово је једна од ретких утакмица када смо били комплетни. Хтео сам честим ротацијама да одржим свежину екипе, да бисмо могли константно да одиграмо свих 60 минута. Зато ми није јасан пад на 11-12 разлике... Да ли је то била неозбиљност мојих играча, или нешто друго? Мислим, ипак, да је ово прво - неозбиљност, која не сме да се понавља једној екипи каква смо ми. Рекао сам момцима да због тога из разних разлога можемо да уђемо у проблем на гостовању“, нагласио је Ројевић.

Горан Тркуља још једном је показао колико његово искуство значи екипи са Слане баре, а после меча је истакао да посао још увек није завршен.

„Холанђани су озбиљан противник и ово је било само прво полувреме. Дошло је до нашег опуштања у другом делу меча, не знам из ког разлога, али радићемо на томе да се то више не понавља. За реванш у Холандији ћемо се још боље припремити“, изјавио је Тркуља.        

К. Б.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести