ЕХФ Куп: Војводинa оверилa пласман у трећу рунду

Теже него у првом сусрету, рукометаши Војводине дошли су до победе над Грин Парк Тајгерсима у реваншу и завршили су посао око пласмана у трећу рунду квалификација за ЕХФ Куп.
Jovica Nikolic/EHF/Uros Hocevar
Фото: Јовица Николић/Урош Хочевар/ЕХФ

Лагано су Новосађани славили на домаћем терену (29:21), док су на гостујућем у холандском Алсмеру морали мало више да се потруде како би на крају сломили отпор ривала за тријумф од 26:23.

– У Новом Саду смо добро отворили меч и боље смо се припремили. Очекивали смо сасвим другачији дуел у Холандији. Ипак смо играли на гостујућем терену, они имају добру публику, која прави лепу атмосферу, а и за реванш су се припремили знатно боље – рекао је Јовица Николић, за кога домаћини нису имали правог решење, па је на крају мрежу њиховог гола затресао осам пута.

Николић се потпуно опоравио од упале плућа због које је паузирао три седмице и његов допринос екипи са Слане баре видео се у великој мери у оба меча против Грин Парк Тајгерса.

– Реванш је био доста неизвеснији, теже смо дошли до победе, али мислим да смо на крају ипак показали да смо квалитетнија екипа, да смо заслужено тријумфовали и прошли у трећу рунду – истакао је Николић.

За рукометаше Војводине нема предаха ових дана, јер их је опет задесио згуснут распоред. Већ сутра их очекује меч 6. кола регионалне СЕХА лиге када им у госте долази Мешков Брест.

– Имали смо само дан паузе, а данас ћемо одрадити тренинг који неће бити физички захтеван. Гледаћемо да се колико–толико припремимо за ову утакмицу. Мешков ће сигурно доћи у слабијем саставу. Ми ћемо ићи на победу, али видећемо колико ћемо физички имати снаге – поручио је Јовица Николић.

Жреб за треће коло квалификација ЕХФ Купа одржаће се у уторак и тада ће Војводина сазнати име ривала с којим ће се борити за улазак у групну фазу.      

К. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести