ЕП Француска 2018: Сјајан старт наших дама

Рукометашице Србије сјајно су стартовале на Европском првенству у Француској, победиле су Пољску у оквиру групе А.
Rukometasice Srbije/RSS
Фото: Рукометни савез Србије

Изабранице Љубомира Обрадовића одрадиле су велики посао  на старту шампионата пошто су у Нанту после лошег првог полувремена успеле да консолидују игру и у наставку у потпуности преокрену резултат у своју корист и да тријумфују.

Обрадовић се определио за очекивану стартну поставу, а на позицији пивота ипак се нашла Слађана Поп Лазић, док је на клупи остала Драгана Цвијић, која је пред првенство доживела мању повреду колена. Доста је шкрипало у игри наших девојака у првом полувремену. Поред техничких грешака и лоше организације напада нису биле у ситуацији да диктирају темпо. Одбрана је добро фунционисала са Томашевићевом на голу, али ипак није могла да заустави све нападе противница. Обрадовић је при резултату 8:6 реаговао тајм–аутом. После његових савета и уласком Цвијићеве наше рукометашице сложиле су коцкице и голом Јоване Стоиљковић дошле су до изједначења – 8:8. Резултатска клацкалица трајала је до одласка на одмор. Пољакиње су лако организовале брзе нападе и голом предности отишле су на полувреме (14:13).   


Обрадовић: Наша одбрана пресудила меч

Селектор Љубомир Обрадовић био је задовољан игром националног тима у победи на старту Европског првенства у Француској.

- Не бих желео да гледам само друго полувреме јер сам био задовољан и игром у првом. Променили смо одбрану, 6-0 се показала као она која је донела резултат. Нормално је да буде тешко на старту турнира, видели сте меч Француске и Русије. Победа је важна за стабилност тима. Чека нас озбиљна Шведска са којом смо одиграли два одлична меча у квалификацијама. Радује ме што ћемо у наредна два меча играти против представника скандинаvске школе, који играју један чист, леп рукомет. 

Катарина Крпеж Шлезак бриљирала је у дуелу са Пољакињама постигавши 11 голова.

- Нисмо кренуле како треба, било је потребно време да се загрејeмо, био је присутан мали грч. Битно је друго полувреме које смо одрадили како треба. Одбрана је била добра, голмани исто тако, заиста сам срећна због победе. Није лако постићи 20 голова у једном полувремену. Играмо доста брже него раније. Морамо бити још дисциплинованије, не смемо да дозволимо падове. Идемо корак по корак, није лак пут, али верујем да можемо.

Јована Стоиљковић имала је одличну ролу у уводном тријумфу...

- У првом полувремену је било мало компликовано, али смо се опустиле у наставку и успеле да нађемо решења за Пољакиње. 


Иако је Пољска у наставку повећала вођство на плус два (16:14), после две контре капитена Катарине Крпеж–Шлезак, Србија је преокренула – 17:16. Разбудиле су се коначно наше девојке и у потпуности преузеле контролу меча. Поптуно другачија слика у односу на прво полувреме виђена је тада на терену. Нису имале Пољакиње решења за Крпеж Шлезак, која је режирала 23:20, док је Радосављевић повећала вођство и на плус четири (24:20). Пољакиње су почеле да греше, што су репрезентативке Србије знале да искористе и убрзо су имале у рукама и 26:20. Расла је предност Обрадовићевих пуленки, у 54. минуту имале су великих плус седам (29:22) и рутински су меч привеле крају.

Следећу утакмицу рукометашице Србије играју у недељу против Шведске од 18 часова.

К. Бугарски

Србија – Пољска 33:26 (13:14)

НАНТ: Дворана Икс Икс Ел,  гледалаца: 2.000, судије: Бетман, Цаферопулос (Грчка). Петерци: Србија 5 (5), Пољска 5 (4). Искључења: Србија 6, Пољска 8 минута. 

СРБИЈА: Томашевић (5 одбрана), Чолић (2 одбране), Радосављевић 3, Крпеж Шлезак 11 (5), Лекић 3, Штевин, Лавко 5, Ковачевић, Николић, Радојевић Т. 3, Поп Лазић 1, Радојевић Д, Вукајловић, Стоиљковић 5, Цвијић 2, Дмитровић.

ПОЉСКА: Гавлик (5 одбрана), Плачек (2 одбране), Лабуда 4, Кобилинска 3, Гржиб 5, Матушчик, Кудлач Глоц 6, Јаничевска 1, Зик 1, Драбик 1, Росијак, Волочик, Лисевска 1, Кочанијак, Ахрук 4, Собијеч.

Резултати:

Група А

Србија-Пољска 33:26 (13:14)

Данска-Шведска 30:29 (15:16)

Група Б

Црна Гора-Словенија 36:32 (18:12)

Распоред:

Група Д

Норвешка – Немачка (15)

Румунија – Чешка      (18)

Група Ц

Мађарска – Холандија       (15)

Шпанија – Хрватска   (18)

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести