ЕП Француска 2018: Српкиње крећу од Пољске

Рукометашице Србије отпутовале су у Француску где данас почиње Европско првенство. У репрезентацији влада добро расположење, што је истакао и селектор Љубомир Обрадовића.
Rukometasice 2018/RSS
Фото: Рукометни савез Србије

Томе је допринела и вест која је обрадовала репрезентативке, а то је да је једна од наших најбољих играчица Драгана Цвијић у тиму.

Забринула је пивотменка све пошто је осетила бол у колену током тренинга, пропустила је зато две провере на Купу Карпата, али се на крају испоставило да је мања повреда и да на Драгану може да се рачуна. Од ње се и очекује да буде предводница репрезентације, која је на крају, уз бројне проблеме са повредама, у Француску отишла у јаком саставу.

На званичном сајту Првенства организатор је у једном тексту навео три пивотменке које би могле да буду “икс фактор” у својим тимовима, а једна од њих је наша Слађана Поп Лазић. Она је ове сезоне једна од најбољих стрелаца у француској лиги и у Лиги шампиона, тако да Обрадовић не мора да брине када је реч о тој позицији.  Србија се налази у Групи А са Данском, Шведском и Пољском, а такмичење почиње сутра од 18 часова. Прве ривалке биће нам Пољакиње са којима су се наше даме последњи пут срела на Светском првенству у Београду 2013. године и тада су биле успешније. Екипе из наше Групе укрштају  се са оном где су Француска, Русија и Црна Гора.

Титулу бране Норвежанке, актуелне вицешампионке су Холанђанке, док је Француска на прошлом првенству Старог континента заузела треће место. Управо су се та три тима нашла и на постољу на Светском првенству у Немачкој прошле године, само је тада Француска узела злато и као актуелни првак планете и домаћин важи за фаворита, али ће велику препреку имати у вицепрвакињама Норвежанкама и трећом селекцијом света Холандијом. На прошлом Европском првенству у Шведској Србија је заузела девето место.

Шампионат данас отварају Француска и Русија (21).

К. Б.

Група А (Нант)

Данска, Србија, Шведска, Пољска

Група Б (Нанси)

Француска, Црна Гора, Русија, Словенија

Група Ц (Монбелијар)

Мађарска, Шпанија, Холандија, Хрватска

Група Д (Брест)

Норвешка, Румунија, Немачка, Чешка.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести