ЕП Хрватска: Сукоб Цветковића и Шкрбића; Ненадић се повлачи

СПЛИТ: Неписано је правило да лоши резултати учине да се каже и изјави и оно што у повољнијем амбијенту сигурно не би.
Skrbic i Cvetkovic/Rukometni savez Srbije
Фото: Rukometni savez Srbije

(Од нашег специјалног извештача)

После пораза наших рукометаша од Шведске (25:30) дошло је до вербалног сукоба између селектора Јовице Цветковића и потпреседника РСС Драгана Шкрбића.

Шкрбић је после утакмице са Хрватском, између осталог, рекао: "у меч смо ушли бојажљиво, а нисмо ни искористили шансе. Да смо у првих 15 минута одиграли смелије, да смо их стисли уверен сам да би све било другачије. Међутим, нисмо, Хрвати су ушли у свој ритам и захваљујући квалитету победили", што је изиритирало Цветковића. 

Како смо незванично сазнали, размена мишљења је била жестока, али се све на томе завршило.

Јутрос је Шкрбић дошао до хотела Лав, где је смештена наша репрезентација, и извинио се Цветковићу, па су изгладили неспоразум. Такође, сазнали смо и да је први човек РСС Божо Ђурковић, који се налази у Загребу као председник Такмичарске комисије, упознат са ситуацијом у нашем табору.

"Истина је да је дошло до разговора после утакмице са Шведском у холу хотела. Разговор је текао у повишеном тону са моје и стране селектора Цветковића као последица тензије због свега што се догада на Европском првенству. Тај вербални сукоб, међутим, ни у једном тренутку није прешао границе и није било могуцности да преде у неки физички обрачун", рекао је Шкрбић, а преноси сајт РСС.

Шкрбић је открио је и да је јутрос имао нормалан разговор са Цветковићем и да не постоји проблем између њих двојице.

"Јутрос смо седели више од сат времена и разговарали о свему. Као што пословица каже, јутро је паметније од вечери. Разменили смо мишљења и оно што смо имали да кажемо, рекли смо уз кафу и један нормалан разговор. Не би требало да се ствара проблем тамо где не постоји. Ако их и има, решићемо их у оквиру наше организације".

Селектор Цветковић наглашава да не види зашто се њихов разговор диже на ниво скандала и изненађен је натписима медија.

"Нема никаквог скандала. Не видим уопште у нашем разговору нешто што би на тај начин било интересантно медијима. Не можемо увек да причамо тихо. Неки наш гласан разговор се по неки пут прокоментарише онако како не би требало. Све је у реду што се Шкрбе и мене тиче. Разговарали смо отворено о проблемима које имамо. Што се скандал тражи у овом тренутку? Овде смо да бисмо заједно направили резултат и покушали да се домогнемо другог круга", закључио је Цветковић.

Ј. Галић

Ненадић се повлачи из репрезентације

 Још једна вест данас се муњевитом брзионом проширила у Сплиту из табора српског националног тима. Током давања изјаве данским медијима, наш репрезентативац Петар Ненадић је најавио је могућност да више не наступа  у националном тиму после ЕП у Хрватској.

Искусни средњи бек, рођен 1986. године, фокусираће се на клупски рукомет, бар за неко време.

- Пауза или опроштај, нисам сигуран још увек, али у сваком случају, потребна ми је пауза после много година и само два пропуштена такмичења у националном дресу. Потребан ми је брејк у сваком смислу. Време ће показати да ли ће бити само пауза или опроштај. То је моја одлука. Није исхитрена, неким људима је већ била најављена. То је реално. Мој циљ су биле Олимпијске игре, али све више увиђам да је мом организму потребно више времена за одмор. Нисам задовољан играма које пружам у репрезентацији. Долазим после исцрпљујућих месеци у клубу. Моја породица и пријатељи заслужују више времена да проводе самном. Као репрезентација једино смо били конкурентни за врх те 2012. године. Ми смо још једна пропуштена генерација, поготово моја рођена 1986 - рекао је Ненадић, који је за репрезентацију дебитовао у Аустрији 2010. на Европском првенству.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести