ЕП: Србија са Шведском, Данском и Пољском

Женска рукометна репрезентација Србије играће у групи А на Европском првенству у Француској, где ће јој ривалке бити селекције Шведске, Данске и Пољске.
Rukometasice Srbije/RSS
Фото: Рукометашицама Србије следи изазов на ЕП/РСС

Прелиминарна фаза групе игра се у Нанту, а три најбоље екипе укрстиће се са групом Б, у којој су Русија, Црна Гора, Словенија и Француска.

Првенство Старог континента одржаће се од 29. новембра до 16. децембра. Србија је на претходна два велика међународна такмичења, на ЕП у Шведској 2016. и СП у Немачкој прошле године, заузела девето место.Какаве су шансе нашег тима да у Француској забележи бољи резултат од претходних незахвално је нагађати, тим пре што је група квалитетна, па ако је пређе следе јој окршаји са такође квалитетним селекцијама.Но, ако се узме у обзир да  смо у квалификацијама играли добро, да ће секетор Обардовић моћи да рачуна на све најбоље играчице које имамо, онда има места и оптимизму.

– Нема тежих, ни лакших група . Имамо захтевне противнике. Спремићемо се добро и идемо пуни оптимизма. Чекају нас скандинавска школа и Пољакиње. Швеђанке су биле четврте на Светском првенству, али су на крају ових квалификација завршиле у трећем шеширу. Ми се укрштамо са озбиљном групом, где су  Русија, Француска, Словенија и Црна Гора. Најбитније је да нас повреде мимоиђу, док је за конкретне амбиције још увек рано говорити  – прокоментарисао је исход жреба селектор Љубомир Обрадовић.

У групи Ц играће Мађарска, Шпанија, Холандија и Хрватска, а у групи Д Норвешка, Немачка, Румунија и Чешка.

К. Б.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести