Европско првенство: Дан после пораза од Хрватске

Српски рукометаши прошетали су данас у Сплиту уз морску обалу и релаксирали се дан после утакмице са Хрватском.
srbija_hrvatska, rss
Фото: Рукометни савез Србије

Обучени тренеркама националног тима прошетали су у близини хотела у коме су смештени, а који се налази изван центра града.
Све време уз српске репрезентативце било је присутно обезбеђење и појачан број припадника полиције.
Репрезентација Србије изгубила је јуче од Хрватске 32:22, а сутра од 18.15 игра против Шведске у 2. колу А групе Европског првенства.


Србија без Вујина до краја ЕП

Рукометна репрезентација Србије у наставку шампооната Европе у Хрватској играће без повређеног Марка Вујина, саопштио је данас селектор Јовица Цветковић 
"Поред Стефана Вујића, који је и током припрема имао проблема са повредом колена и који је неизвестан за преостале две утакмице у групи, колено је повредио и Вујин. Зато је мало играо против Хрватске и неће играти до краја ЕП", рекао је Цветковић.


Фото: Танјуг (Видео)

Голман рукометне репрезентације Србије Владимир Цупара, након што је одбранио само четири шута у убедљивом поразу од Хрватске преузео је одговорност на себе.
„Хрватска је заслужила да победи, али не са 10 разлике. Резултат није реалан, али тако је испало. Преузео бих одговорност за пораз, мислим да нисам пружио партију каква се од мене очекивала, иако су ми саиграчи доста помагали у одбрани“, рекао је Цупара Танјугу у хотелу „Лав“ где је смештена српска екипа.
Цупара признаје да су четири одбране изразито слаб учинак за првог чувара мреже у тако великој утакмици.
„Четири одбране? Јако слабо... Није било толико отворених шутева, а без голманских одбрана не можеш да победиш. Имао сам слаб дан, имао сам жељу, морао сам да будем више сконцентрисан. Мотива увек имам, а сада ћу имати још додатни да се искупим“.

Фото: Владимир Цупара, фото: Танјуг (Видео)

Нагласио је да је амосфера пред 12.000 гледалаца била права рукометна, али да његов тим није подлегао због буке са трибина.
Цупара сматра да дуел са Шведском није одлучујући за пролаз, иако су обе селекције изгубиле на старту турнира.
„Морамо да се саберемо за Шведску, одиграмо најбољу утакмицу што можемо, коначно... Швеђани су јаки, али морамо да победимо. Имамо велике шансе за пролаз, можемо да победимо оба меча. Таман посла да паднемо после пораза од Хрватске“, закључио је Цупара.
Добривоје Марковић, дан после утакмице против Хрватске сматра да је убедљив пораз резултат лоших пет минута његовог тима у финишу првог полувремена, али да верује да екипа може да се издигне и победама над Шведском и Исландом прође у другу фазу Европског првенства.
„Касно смо заспали, размишљали смо доста о утакмици. Данас је нови дан, заборавили смо Хрватску и спремамо се за Шведску. Синоћња утакмица је била чудна, дуго смо били у егалу, а онда смо на полувреме отишли са пет голова минуса. У наставку је била рутина Хрватске, покушали смо да се вратимо, али није ишло“, рекао је Марковић Танјугу у хотелу „Лав“ где је смештен српски тим.
Према његовим речима пораз од 10 разлике је превисок с озбиром на комплетна дешавања на терену Спаладијум арене.
„Изгубили смо за 10 минута, разлика није реална. Доста људи ми је рекло да, како је изгледало, резултат на крају није смео да буде 10 разлике. Имамо прилику да у следеће две утакмице исправимо ствари и прођемо у други круг“.
Србија је, поред само четири одбране оба голмана, свој први гол са крила против Хрватске дала тек у 52. минуту баш преко Марковића који има неколико образложења за такву ситуацију.
„Такав стил игре гајимо, а и утакмица се отворила на тај начин. Имали смо пролазе за пас на ширину, али Шешум и Ненадић су пролазили кроз средину, било је неких пенала. Са друге стране Чупић је неколико пута био близу мене“.
Крилни рукометаш Загреба , ипак, наглашава да ништа није изгубљено и да дуел са Шведском одлучује око пролаза даље.
„Много разлога постоји за пораз од Хрватске, али мислим да су последњих пет минута првог полувремена били преломни. Имали смо напад за нерешено, а онда смо почели да продајемо лопте и лако су нам давали голове из контри. Швеђани су сада кључни, а потом у случају победе тражићемо бодове против Исланда“, закључио је Марковић.

Сплитска полиција: Утакмица ХР-СРБ без изгреда, приведено 10

Сплитско-далматинска Полицијска управа саопштила је данас да "пре, за време и након одигравања утакмице репрезентација Хрватске и Србије у петак увече у сплитској ''Спаладијум арени'', првог дана Европског првенства у рукомету, нису забележени инциденти, нарушавања јавног реда и мира, нити оштећења имовине", преноси Хина.

Фото: Tanjug

У саопштењу се додаје и да је "јуче пре, за време и након одржавања јавног окупљања приведено укупно 10 особа због прекршаја по Закону о спречавању нереда на спортским надметањима".
Првог дана ЕХФ ЕУРО 2018. пред више од 10.000 гледалаца Хрватска је победила Србију.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести