Финале Купа Војводине: Каћанима пехар

Ру­ко­ме­та­ши Југовића осво­ји­ли су тро­феј Ку­па Вој­во­ди­не побе­див­ши у фи­на­лу еки­пу Пролетера 26:25.
Ј. Галић/Ру­ко­ме­та­ши Југовића на­став­и­ће так­ми­че­ње у Ку­пу Ср­би­је
Фото: Ј. Галић/Ру­ко­ме­та­ши Југовића на­став­и­ће так­ми­че­ње у Ку­пу Ср­би­је

Као нај­бо­љи у По­кра­ји­ни ру­ко­ме­та­ши Југовића так­ми­че­ње ће да на­ста­ве у Ку­пу Ср­би­је. Одавно није виђена тако добра, динамична и неизвесна утакмица, са много лепих акција и голова, где су обе екипе показале срчаност и борбеност.

Иако је Пролетер на папиру био фаворит, али млада екипа Југовића, и поред слабијег почетка због грешака, дозволила је Зрењанинцима да се одлепе. После 15 минута Каћани су се тргли, и покретљивом дубоком зоном на брзину су смањили велико вођство Пролетера. Реми на полувремену наговештавао је да ће се у наставку водити неизвесна борба и да се победник неће знати до последње секунде.

Фото: Ј. Галић/Ру­ко­ме­та­ши Југовића на­став­и­ће так­ми­че­ње у Ку­пу Ср­би­је

Екипе су се смењивале у вођству, играле су се добре и покретљиве зоне, Пролетер 3-2-1 и 5-1, с тим да је Југовић, када су му Зрењанинци дали снагу да се врате у меч, као у стара добра времена вратио у игру одбраном 3-2-1. Зрењанински бекови су се помало губили правећи грешке, али су на крају имали напад за победу. Здравко Драгољевић пресекао им је лопту, Каћани су кренули у напад последњих 20-ак секунди. Највећу петљу да шутира имао је млађани Драгољевић, да би најбољи играч Пролетера голман Марко Гаћиновић примио траљав гол. Пролетеру је пет секунди пре краја остало да организује напад, Терзић је ниско шутирао, где је то искусни Абаџић умирио, после чега је уследило славље Каћана. 

За најбољег голмана проглашен је Борислав Миловановић из Југовића, најбољи играч је његов саиграч Здравко Драгољевић, а најбољи стрелац Давид Пешић (10) из Пролетера.

Ј. Галић

Југовић - Пролетер 26:25 (14:14)

КАЋ: дворана Храм, без присуства публике, судије: Секулић и Јовандић (Панчево), седмерци: Југовић 2 (2), Пролетер 6 (4), искључења: Југовић 10, Пролетер 10 минута.

ЈУГОВИЋ: Миловановић (12 одбрана), Драгољевић 2, Марић, Милашевић, Момчиловић 6, Илијин 3, Николић 2, Милутинов, Мирић 5 (2), Боснић, Абаџић (3 одбране), Регодић 5, Кочић 1, Дражић 2, Нинков, Бројчин.

ПРОЛЕТЕР: Шару, Пешић 10 (2), Трнинић 1, Васић, Барјактаревић 1, Тодоров, М. Гаћиновић (13 одбрана), Тошков, А. Гаћиновић 1 (1), С. Терзић 5 (1), Ф. Терзић, Кривошија 4, Јованов, Кањижај 3, Карлаш, Ковачевић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести