Гајдобра се вратила на рукометну мапу

Како изгледа када се рукомет врати на велика врата? Као да никад није ни одлазио.
Gajdobra10
Фото: РСВ

Управо то се десило у Гајдобри после 20 година, а отварањем нове хале стекли су се сви услови за то. У месту које је изнедрило чак 37 репрезентативаца коначно је дошло време за неке нове клинце да у иделаним условима крену стопама славних претходника.

Поново основани РК Херцеговац одиграо је прву утакмицу у Трећој лиги север против Титела на домаћем терену. Пред око 1.000 љубитеља рукомета, у празничној атмосфери, домаћа екипа је савладала госте из Титела убедљиво- 31:17. Играчи Херцеговца су истрчали на терен у мајицама са  ликом покојног Анђелка Кашиковића Калета,омиљеног професора и тренера, који је заштитни знак спортске Гајдобре.

Фото: РСВ

Приликом отварања хале, представници Рукометног савеза Војводине су тада обећали да ће учинити све да се клуб поново оснује, а својим личним неуспехом сматраће ако се то не деси. Неколико дана после тога, генерални секретар РСВ Слободан Вишекруна и бивши председник РСС Велимир Марјановић су почели преговоре о оснивању клуба са Ристом Дангубићем и Спасом Комадом. Велики заљубљеници у спорт, Дангубић и Комад дали велики допринос оснивању клуба. За председника РК Херцеговац изабран је први репрезентативац из овог места Спасоје Јањић, а место шефа стручног штаба заузео је селектор пионирске репрезентације Србије Александар Савић, доказани стручњак за млађе категорије. Свој допринос поновном оснивању клуба дао је и бивши репрезентативац Рајко Продановић.

Фото: РСВ

Простора за напредак и те како има, али први и најважнији корак је направљен. Из РСВ су стигли опрема са великом жељом да Гајдобра изнедри нове репрезентативце. Покренута је и бесплатна школа рукомета, тако да сви заинтересовани дечаци и девојчице, узраста од првог до осмог разреда, могу да уживају у овом спорту понедељком, средом и петком од 19 чсова. Рукометни савез Војводине ће, следећи овај пример, тежити да формира клубове и у другим срединама у којима је рукомет био први спорт, а данас је готово заборављен.

С. Р.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести