Илић: Једва чекамо да отпутујемо за Сегедин

СТАРА ПАЗОВА: Капитен рукометаша Србије Немања Илић изјавио је да сви жељно ишчекују почетак такмичења на предстојећем Европском првенству.
rukomet
Фото: pixabay.com

"Једва чекамо да отпутујемо за Сегедин, ових пет дана првог дела на окупу ћемо искористити да се припремимо и да се вратимо у тренажни процес после мале паузе, тако да ћемо се потрудити максимално да се припремимо и да сачекамо још пар играча који нам недостају", рекао је Илић за сајт РС С.

Рукометаши Србије започели су тренажне активности у оквиру завршних припрема за Европско првенство у Мађарској и Словачкој, а изабранике Тонија Ђероне након веома успешне године очекују велики изазови на такмичњу најбољих екипа Старог континента почев од од 13. јануара у Сегедину.

"Једва чекамо да отпутујемо за Сегедин, ових пет дана првог дела на окупу ћемо искористити да се припремимо и да се вратимо у тренажни процес после мале паузе, тако да ћемо се потрудити максимално да се припремимо и да сачекамо још пар играча који нам недостају".

"Орлови" ће се у групи Ц састати са екипама Украјине, Хрватске и Француске, а до тада следе припреме у Старој Пазови и две контролне утакмице против репрезентације Немачке на гостујућем терену 7. и 9. јануара 2022. године.

Илић је говорио и о притиску пред такмичење због великих очекивања.

"Такав је спорт, увек има притиска. Мислим да се момци добро сналазе са тим и да не би требало да нам представља проблем. Сами смо криви за то. Остварујемо добре резултате са овим стручним штабом, људима око нас, Савезом , тако да идемо од утакмице до утакмице као што смо и до сада радили и не видим разлога да буде проблема", рекао је Илић.

Ривали на Европском првенству, редом Украјина, Хрватска и Француска.

"Мислим да је распоред добар. Украјина се наводи као слабији противник, али као што сам већ рекао, на Европском првенству нема слабих екипа, не треба никог да потценимо. Поготово што то је прва утакмица на такмичењу, па ће самим тим бити најтежа и морамо максимално да уђемо у меч како бисмо могли да очекујемо нешто. Хрватска и Француска играју међусобно у првом колу, тако да ће и та утакмица доста показати. Идемо од утакмице до утакмице, имамо шансе и желимо д покажемо да све иде на боље. Спремили смо се и спремаћемо се још мало колико имамо времена да прво прођемо групу па онда да се боримо колико можемо, закључио је Илић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести