Јовица Николић: Време је за Бундеслигу

Последњих десет година у Србији протекло је у знаку рукометаша Војводине и како сада ствари стоје наставиће у истом ритму у годинама које долазе.
d
Фото: Аркус лига

Новосађани су у плеј–офу Аркус лиге доминантно дошли до нове титуле, а један од најзалужнијих за трофеј црвено–белих је десни бек Јовица Николић.

Талентовани рукометаш је, иако млад, претходних година био страх и трепет за голмане у елити. Војводина је са њим и без њега на терену показивала два лица. Николић се шампионским пехаром опростио од Воше и Новог Сада што истиче као један од најлепших тренутака у животу.

– Најважније је то да је освојена нова титула и то јубиларна – десета. Чини ми се да ми је, ипак за нијансу, дража од претходних, зато што сам се с њом опростио од клуба. На почетку сезоне то сам себи поставио као циљ и драго ми је да смо га као тим остварили. Остала је жал што нисмо успели да освојимо и национални Куп, али смо, након тешког пораза од Металопластике, успели да се вратимо на победнички колосек и рутински приведемо сезону крају – рекао је Јовица Николић.


Национални дрес велика част и одговорност

Николић се сјајним играма за Војводину наметнуо селектору Тонију Ђерони, те је био део екипе која је у два наврата победила Словенију и обезбедила пласман на Светско првентсво 2023. године.

– Одушевљен сам, пре свега, радом у репрезентацији, а затим и атмосфером. Победили смо једну од најбољих свтеских селекција и показали да имамо квлаитет да играмо завршнице великих такмичења. Приметио сам да сам се са сваког окупљања репрезентације вратио искуснији и квалитетнији. Жао ми је то што сам због повреде пропустио Европско првентсво, те се надам да ћу наредне године да дебитујем на великом такмичењу – рекао је Јовица.


Леворуки бомбардер је и претходних сезона одскакао и потврђивао таленат, а ове године је постао један од водећих Војводининих играча, те сматра да је првенство прошло одлично како за њега, тако и за тим.

– Задовољан сам овосезонским играма, напредовао сам и сазрео као играч. Улазио сам у сваку утакмицу потпуно одлучан и спреман да са саиграчима дође до жељених резултата. Наравно, када причам о залагању  похвалио бих саиграче који су ове сезоне играли и својим понашањем показали шта значи носити дрес Војводине.


Дневник и Воша деле улазнице

Рукометаши ће нову титулу моћи да потврде сутра у дуелу против Динама од 18 часова. Меч против Панчеваца биће последњи овосезонски на Сланој бари. Планирано је да се после утакмице шамионима уручи пехар и тако заокружи сезона и десета титула, девета узастопна.

Дневник ће, у сарадњи са Рукометним клубом Војводина, данас од 14 до 14.10 часова поделити пет пута по две улазнице читаоцима који се први јаве на број телефона 021/4806–830.


Нови играч Бундеслигаша Вацлара је у Аркус лиги ове сезоне постигао 89 голова на 18 утакмица, а ласкаву МВП титулу понео је пет пута. У најквалитетнију лигу на свету Николић одлази као 21-годишњак, али као остварен играч са пет титула државног првака, три Купа и пет Суперкупова Србије.

– Сигуран сам да сам спреман, како психички тако и физички, за такмичење у најјачој лиги на свету. Сматрам да сам донео право одлуку у право време, имао сам понуде и претходних сезона, али сам чекао погодан моменат за тако крупан корак. Надам се да нисам погрешио. У клуб не долазим као туриста, разговарао сам са тренером и његовим помоћнициа и закључио сам да озбиљно рачунају на мене. Нестрпљив сам и једва чекам нову сезону и изазове – истакао је Николић.

В. Гвозденовић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести