Југовић и Црвенка отварају бараж

За пласман у Аркус Суперлигу рукометаша бори се пет клубова. Три клуба из групе север-центар Б Суперлиге за једно место бориће се Југовић из Каћа, Црвенка и Морава из Велике Плане, док ће за друго играти Раднички из Крагујевца и Хајдук Вељко из Неготина.
РК Југовић/Стефан Илић и Славко Дукић
Фото: РК Југовић/Стефан Илић и Славко Дукић

Пошто су се у региону центар-запад пријавиле само две екипе, играће се једна утакмица 19. или 20. септембра на неутралном терену.

Вољом жреба одређено је да бараж отворе Југовић и Црвенка, утакмица се игра 12. септембра од 18 часова у Каћи. Друга утакмица играће се 16. септембра од 19 часова у Црвенки, а састаће се Црвенка и Морава. Последњи меч предвиђен је за 20. септембар од 19 часова у великој Плани када ће снаге да одмере Морава и Југовић.

Каћани су на дан жреба промовисали још једног бека. Реч је о левом беку Стефану Илићу (28 година), небеском скакачу високом 194 сантиметра, који се вратио у матични клуб после одсуства од неколико сезона. Прошле сезоне бранио је боје шампиона Србије Војводине. По одласку из Југовића, играо је за Мораву, Металопластику, опробао се у Мађарској, Катару и Норвешкој. Ангажовањем Илића, Каћани су истакли главну кандидатуру за повратак у елиту после две сезоне. И, не само то, биће један од главних кандидата за плеј-оф.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести