Јужно-бачки рукометни округ: Милош Милић нови председник

У Окружном рукометном савезу Јужна Бачка (ОРСЈБ), у складу са новим тенденцијама, изабрано је ново руководство, које би требало да унесе свеже идеје и енергију у овај трофејни спорт.
Лична архива/Милош Милић
Фото: Лична архива/Милош Милић

За првог човека Јужно-бачког округа изабран је бивши рукометаш Врбашанин Милош Милић, који је бранио боје многих суперлигашких клубова, док је председник Скупштине Никола Бакмаз. Поред Милића у Управном одбору још су: Ненад Грујичић, Јаков Рачић, Иван Ускоковић и Никола Мусић.

– Захвалио бих се на указаном поверењу и избору на место председника ОРС Јужна Бачка. Потрудићу се да то поверење и оправдам кроз унапређење односа Савеза и клубова који су у њему. Рукомет је спорт који заслузује много већу пажњу и сви ми морамо да будемо у његовој служби. Жеља мог тима је да се рукомету у Војводини врати стари сјај, да што више војвођанских клубова игра најелитнијем рангу, како им и доликује – кратко је прокоментарисао Милић.

На почетку Изборне Скупштине делегатима је предочено тумачење Комисије за прописе која је потврдила да је Општински рукометни савез Бачка Паланка редован и стални члан Јужно-бачког округа имајући у виду да је од 2011. године канцеларија Рукометног савеза Војводине (РСВ) тврдила да нису чланови. У жељи да се немогуће стање у рукомету промени Паланчани су се свесно жртвовали да буду кажњавани, па су поднели захтев за иступањем како би упозорили тадашње руководство РСВ. Међутим, никада се о томе није разматрало нити усвојило њихову оставку, па је самим тим чланство Паланчана у ОРСЈБ неупитно. Током 10 године паланачком савезу није био дозвољен никакав рад, чак су клубове директно овластили да директно учествују у раду Скупштине РСВ.

На Скупштини су изабрана и четири члана који ће ОРСЈБ представљати на Скупштини РСВ: Милош Милић, Марко Краљевић, Ненад Грујичић и др Драган Кубуровић.

Скупштина је била једногласна у ставу да најзад мора да дође до промена у политици РСВ, јер досадашња политика је неодржива, а томе иде у прилог и чињеница да делегати РСВ годинама не учествују у раду кровне организације. Речено је и да само благонаклоношћу бившег председника РШ Божидара Ђурковића, који је то гледао кроз прсте, нису уведене привремене мере у РСВ.

– Својим одлукама руководство РСВ направило је много зла, не само правим рукометним радницима, него и клубовима и целим рукометним регијама. Довољно је да се погледа колико је било клубова у обе конкуренције и какви су им били резултати пре 12 година и сада. Само је било важно да врхушка рукометне Војводине, тј. појединци, добро финансијски профитирају, било их је брига што клубови грцају у беспарици и немаштини. Рукометни радници на терену су се мучили да одрже те клубове, а заузврат су добијали само пацке. Котизација, судије и казне мора да се плате, само ретки миљеници, појединци и неколико клубова могу да стану у њихову заштиту из личног интереса – рекао је после Скупштине др Драган Кубуровић, а потом се запитао „шта је то садашње руководство, надам се бивше, показало да би били поново подржани“

– Шта их то квалификује да буду нови рекордери по дужини стажа на функцијама, и не само то они су гробари војвођанског рукомета. Сваком оном ко жели да буде на челу РСВ, мимо јединственог става ОРСЈБ да је наш кандидат Јован Ковачевић, желимо успешну кандидатуру, али морају да схвате да је рукометној Војводини доста трећепозиваца. Млади људи су будућност рукомета. Да се ја питам ни на једној функцији не би више дошао човек који има више од шест деценија живота.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести