Кандидат за председника РСВ Јован Ковачевић посетио Градски рукометни савез

Кандидати за председника и генералног секретара Рукометног савеза Војводине (РСВ), на предлог ОРС Јужна Бачка, Јован Ковачевић и Рајко Продановић посетили су Градски рукометни савез Новог Сада (ГРСНС), где су их у име новог руководства дочекали Татјанa Медвед Тања и Стева Попов јуниор.
Ј. Галић/Продановић, Попов, Медвед и Ковачевић
Фото: Ј. Галић/Продановић, Попов, Медвед и Ковачевић

Ковачевић се захвалио ГРСНС на подршци коју има његов тим за предстојеће изборе у РСВ.

- Драго ми је да се Тања Медвед укључила у опорављање нашег посрнулог спорта и њен избор је први корак до коначног циља - активирање бивших репрезентативаца и рукометаша у руководства савеза, као и враћање старог сјаја рукомету. Надам се да ће мој тим да добије подршку и преосталих округа и да ћемо од средине јуна да засучемо рукаве и будемо лучоноше нових ветрова и трендова у рукомету. Очекујем да ће људи да препознају нашу чисту душу, честитост, неокаљан образ и најбоље намере. Жеља нам је да очистимо организацију и наш спорт од људи који нас вуку годинама уназад, од сплеткарења, подметања, поготово да поново успоставимо одличне односе са кровном организацијом. Ово је право време да млади и пуни енергије људи воде бригу о рукомету, а да се пензионерима захвалимо - рекао је између осталог Ковачевић.

Тања је истакла да јој је драго што савезе полако, али сигурно, преузимају бивши истакнути рукометаши, спремни да истрају на развојном пројекту.

- Спортске каријере су нас научиле да не гледамо уназад, већ унапред. Млади смо и пуни енергије, остварени као спортисти и родитељи, свесни да са добром организацијом и припремом можемо да дођемо до резултата и да се одупремо свим изазовима и свакога и све да победимо. Поздрављамо овај долазак кандидата за првог човека РСВ, имали смо прилику да и ми презентујемо оно што планирамо, али и да чујемо њихову намеру и визију. Преузимајући одговорне улоге у организацијама само уједињени и јединствени можемо да донесемо бољем рукометном сутра, да српски рукомет приближимо европском - сматра Медвед.

Рајко Продановић је додао да би волео да људи широм Војводине сами препознају њихове добре намере, енергију и ентузијазам, а не да их морају убеђивати и лобирати, као што то ради актуелно руководство после 12 година владавине.

„Сви они који имају вољу и жељу да се укључе у рад новог руководства, каже Продановић, су добродошли”.

Потпредседник ГРСНС Стева Попов јуниор је рекао да се неће обазирати ко је шта радио већ да ће да направе анализу тренутног стања и од тога ће да крену у поправљање стања у војвођанском рукомету, а самим тим и у српском. Битно је да сви сарађују.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести