Касим Каменица промовисан у новог тренера РК Војводине

Рукометаши Војводине добили су новог шефа стручног штаба Касима Каменицу, трофејног и веома искусног тренера. После одласка Рудића, Кукић је водио екипу, а од Каменице се очекује да што боље припреми екипу кроз надметање у СЕХА Гаспром лиги, како би у завршници домаћег шампионата дошла до шесте узастопне титуле.
M. Ristić/Milan Đukić, Kasim Kamenica i Darko Jevtić
Фото: М. Ристић/Милан Ђукић, Касим Каменица и Дарко Јевтић

Каменица је једно од највећих рукометних имена с простора бивше Југе, био је селектор Словеније, БиХ и Црне Горе, омладинске и А репрезентације СФРЈ. Водио је Партизан, Загреб, Пелистер, Вардар, Пруле, Цеље, Нашице и Ловћен, а освајао је титуле у свим земљама бивше велике државе, осим у Србији, што је мотив више код преузимања тренерске палице у Војводини.

- Захваљујем се челницима клуба на томе што су ме именовали за шефа струке.Знам да сам дошао у организован и квалитетан клуб. Циљ је да се настави ниска титула, али желим да се развије рад с младим играчима пошто су наши клубови осуђени на стварање рукометаша. Војводина треба да буде конкурентнија у СЕХА лиги и да пуца на ЕХФ Куп. Реално говорећи, Лига шампиона захтева много више и није реално у овом тренутку очекивати у том такмичењу квалитетне резултате. Нови Сад треба да буде препознатљив и по рукомету, а сви могу од мене да очекују велики рад и дисциплину – рекао је Каменица.   Његове личне амбиције су се поклопиле с клупским.

- У наредних пола године сагледаћемо све могућности, желимо да поставимо систем. Ако не постоје велики циљеви, та прича ме не занима. Овај клуб има велике капацитете, а од свих нас зависи крајњи производ. Добро познајем екипу Војводине и далеко од тога да нема квалитет. Сматрам да је дошло до неких нежељених ситуација унутар екипе што треба рашчистити и кренути у добром правцу. Главни конкуренти за титулу су нам Динамо и Железничар, Панчевце знам одлично, а Нишлије ћемо скаутирати до почетка доигравања за наслов првака. Припреме ћемо почети 10. јануара и немамо разлога да негде путујемо, на Сланој бари имамо све услове за ваљан рад– казао је Каменица.


Одрешене руке

Председник клуба Милан Ђукић истакао је да ће нови шеф стручног штаба имати одрешене руке.

- Све оно што нам се десило ове сезоне, неколико неочекиваних пораза, отишао је тренер Рудић, Кукић је премостио време до избора новог шефа струке, остаје иза нас. СЕХА лига је сада превелики залогај за нас, као и за све тимове из Србије. Именовали смо новог тренера који ће имати максималну подршку и одрешене руке, као и сваки пре њега. У нашем клубу се тачно зна ко шта треба да ради и не мешамо се једни другима у посао – рекао је Ђукић.

У марту свечана академија

Поводом 70 година од оснивања, РК Војводина ће у марту одржати свечана академија. Клуб је основан у августу 1948. године, али ће обележавање јубилеја бити нешто раније.

- У припреми је монографија клуба која ће показати сва достигнућа у минулих 70 година и за то смо захвални рукометним ентузијастима на њеној изради. Иако је клуб основан у августу месецу,због годишњих одмора одлучили смо да свечана академија буде раније, у марту следеће године, а идеја нам је да оскупимо све трофејне генерације. Покушаћемо да датум ускладимо с датумом освајања Купа бивше државе на Цетињу – казао је Ђукић.

Играчи прерано одлазе

Упитали смо новог тренера Војводине за оцену рукомета у Србији.

- Србија има богату рукометну традицију, али има ствари које никако нису добре. Ту најпре мислим на одлазак младих играча, који за релативно мале паре одлазе у сумњиве клубове у Турску, Грчку и друге државе и онда им се губи траг. Млади играчи треба да стасају у Србији, да се докажу... Треба размишљати о том систему, јер само тако може да уследи успешнија будућности – рекао је Каменица.


Директор клуба Дарко Јевтић сумирао је тренутно стање у клубу.

- Тренери Рудић и Кукић су посао одрадили yентлменски, а дуго смо размишљали да доведемо признатог тренера из региона и у томе смо успели. Каменица је један од најбољих стручњака у нашем спорту а један од мотива бићему и тај што никада није освојио титулу шампиона Србије. Оно што нам предстоји је озбиљан разговор са свим играчима, ту ће морати да буде промена, нама требају борци који ће на сваком мечу дати све од себе. Биће одлазака,пратићемо тржиште и сигурно ћемо се појачати на позицији левог бека и на голу, иако смо чуварима мреже веома задовољни у овој полусезони. Очекује нас тежак посао, дуг је пут до титуле, а планирамо барем две победе до краја СЕХА лиге, против Татрана и Горења код куће. Постоји шанса да отпутујемо негде на мини припреме, највише зог стварања нове тимске хемије, о чему ћемо се договору с новим тренером – најавио је Јевтић.

Текст и фото: М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести