Корона у РК Војводина, одложена утакмица са Спартаком

НОВИ САД: Утакмица петог кола Аркус Суперлиге Србије у рукомету између Спартака и актуелног шампиона Војводине, која је требало у четвртак (29. октобар) да се одигра у Суботици, одложена  је до даљњег, пошто се сумња да су два играча новосадског клуба позитивна на коронавирус.
rukomet
Фото: Tanjug (M. Milivojević, ilustracija)

Наиме, два рукометаша Војводине се нису осећала најбоље, па је брзим тестом установљено да су позитивни. Одмах им је урађен и ПЦР тест како би то било и званично потврђено, а резултати се очекују у петак.

– Поред њих двојице, још неколико играча осећа болове у зглобовима и мишићима, да ли су то такође симптоми знаћемо после тестирања. Као озбиљан клуб одмах смо реаговали, предузели неопходне мере и играчима дали неколико слободних дана док се не утврди чињенично стање, како би се утврдили да ли су позитивни или негативни на вирус – рекао је тренер Новосађана Борис Ројевић.

Ово је први случај у српском рукомету да је одгођен меч због коронаворуса. Иначе, пре два дана одгођена је и утакмица рукометних репрезентација Србије и Белгије због неповољних услова и немогућности Белгијанаца да окупе национални тим. Многе утакмице ЕХФ Лиге шампиона, Европоског купа и националних лига нису одигране, а у неколико европских земаља, чак и у нашем региону, су обустављене и прекинуте лиге.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести