Крпеж Шлезак: Рукомет ме научио да се борим и неодустајем

Репрезентативка Србије у рукомету Катарина Крпеж Шлезак рукометом је почела да се бави са 14 година у родном граду у рукометном клубу Сомбор.
Katarina Krpez Slezak
Фото: Katarina Krpež Šlezak, foto: RSS (EHF)

Потом је 2005. године прешла да игра за суперлигаша РТБ Бор и тамо је играла две сезоне да би 2007. године играла за Врњачку Бању.

„Наступала сам две сезоне, и тада смо освојили два пута првенство и Куп Србије. Из Врњачке Бање сам 2009. прешла у ЖОРК Кикинда, где сам наступала једну сезону, а потом сам 2010. године прешла да играм за РК Зајечар и тада сам са Зајечаром освојила  дуплу круну - првенство и Куп Србије, истакла је Крпеж Шлезак за сајт РСС.

Први клуб ван Србије за Катарину био је 2011. године ЖРК Металург из Македоније, где освојила дуплу круну – првенство и Куп. Да би већ следеће године прешла у словеначки рукометни клуб Крим, и за две сезоне освајила је два пута првенство и Куп Словеније и играла у полуфиналу Лиге шампиона ЕХФ.

„Из Словеније се 2014. се селим у Мађарску, у рукометни клуб Ерд, где и данас наступам. Са Ердом освајам три пута бронзу у првенству Мађарске, два пута бронзу и два пута сребро у Купу Мађарске, а 2016. и 2018. сам била најбољи стрелац мађарске лиге, додала је о својој каријери Катарина.

Када је репрезентација у питању дебитовала је на Европском првенству 2008. у Македонији, а од 2016 је капитен. На Светском првенству у Србији 2013. године освојила је сребрну медаљу и носилац је националног признања, а на Медитеранским играма у Мерсину освојила је златну медаљу.

„На Европском првенству у Француској 2018. године сам била најбољи стрелац првенства, а исте године сам изабрана за најбољу играчицу Србије. Рукомет је спорт који се некоме можда не свиди одмах, али кад почнеш да тренираш онда видиш колико је то леп и занимљив спорт. Рукомет је спорт који је мене обликовао као човека и као играча. Научила сам да треба да се борим за шта желим, да будем упорна и да не одустајем кад је тешко, већ да још више радим док не успем. Бавећи се рукометом мислим да деца могу пуно да науче, да науче како је бити део тима, како да се носе са успонима и падовима, да буду упорни и дисциплиновани, што ће им помоћи на терену, у школи и у животу.  Још једна лепа страна играња рукомета је што ће пропутовати свет и стећи пријатеље за цео живот. Желим да поручим деци да само раде, да буду упорни, и ако се деси не успех да не одустају, већ да устану још јачи, јер се упорност исплати, истакла је на крају Катарина Крпеж Шлезак.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести