Куп Србије: Војводина савладала Железничар и пласирала се у полуфинале

Нови освајач пехара биће крунисан у Купу Србије пошто су рукометаши Војводине у четвртфиналу елиминисали браниоца трофеја Железничар.
vojvodina zeleznicar, rk vojvodina
Фото: Дуел Војводине и Железничара, фото: РК Војводина

У финалу пре финала, пред скоро пуним трибинама на Сланој бари, Новосађани су се реванширали Нишлијама за пораз у прошлогодишњем окршају за пехар. Изабраници тренера Бориса Ројевића истрајали су у намери да у четвртом сусрету ове сезоне трећи пут узму меру великом ривалу и остану непоражени, с обзиром на то да су једном одиграли нерешено са екипом Веселина Вујовића.

Иако су гости парирали Новосађанима у првом полувремену, актуелни шампион државе није допустио да дођу до изједначења, да би у наставку све карте биле у његовим рукама до саме завршнице када су Нишлије успеле да закувају неизвесност и узбудљивих последња два минута. Домаћин је диктирао ритам од почетка и чврстом одбраном спречавао је госте да остваре своје замисли у нападу. Неколико исхитрених потеза и непрецизних додавања надокнадили су Новосађани преко расположених крила, Грозданића и Продановића, па је на семафору освануло 8:4 за црвено–беле.

Одржавали су такву предност рукометаши Војводине, али су се распуцали нишки шутери и мини–серијом од 3:0 истопили су вођство домаћина и стигли на само гол заостатка (10:9). Иако су били близу и дисали за вратом Новосађанима, гости нису успевали да изједначе. Одлични су били голмани на обе стране, који су пред крај првог полувремена одбранили по пенал, а на одмор је Воша отишла са два гола предности – 14:12. 


Сукоб Ђукића и Вујовића

Није могао овај дуел да прође без варница. Пошто је арбитар у 24. минуту досудио искључење на обе стране, уследило је комешање код записничког стола, а потом су у вербални сукоб ушли тренер гостију Веселин Вујовић и председник Војводине Милан Ђукић, који је седео у првом реду на трибинама.

Утакмица је прекинута како би се стишале страсти. Вујовића су једва смирили играчи и стручни штаб, а потом су и челници домаћег клуба коначно сели на своја места. Иако је изгледало да лако може да прерасте у нешто озбиљније, ситуација се полако вратила у нормалу.


Као да су још више додали гас црвено–бели и серијом 4:0 дошли су до највећег плуса на мечу од шест голова (18:12). Имали су и помоћ гостију, који нису могли да се похвале прецизним шутевима. Променио је Вујовић голмана, па се међу стативама уместо Коцића нашао Матовић. Железничар је припретио на два минута до краја када је дошао на само два гола разлике – 26:24. Имао је и играча више и два напада, али су их промашаји овог пута скупо коштали. Војводина није реализовала последњи напад, а Марковић је с друге стране постигао погодак који је вредео само за то да пораз буде минималан.

К. Бугарски

ВојводинаЖелезничар 26:25 (14:12)

НОВИ САД: Дворана Слана бара, гледалаца: 1.100, судије: Боричић (Гроцка), Марковић (Железник). Седмерци: Војводина 5 (4), Железничар 6 (5). Искључења: Војводина 12, Железничар 8 минута.

ВОЈВОДИНА: Овчина, Милић, Мирковић, Челица 2, Перовић, Илић 5 (3), Маријанац 2, Ратковић, Продановић 3, Томић, Станковић 2, Николић 3, Тркуља, Веркић 1 (7 одбрана), Грозданић 7 (1), Вучићевић 1. Тренер: Ројевић.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Матовић (3 одбране), Миловановић 1, Сретеновић 2, Мађар, Вејин 4, Милосављевић 1, Живковић 1, Спасић 2 (2), Марковић 5 (3), Јевтић 2, Божовић, Кљајић 2, Пижурица, Павловић 3, Коцић (7 одбрана), Бабић 2. Тренер: Вујовић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести