Куп Србије за рукометаше: Победнички трофеј отишао у Ниш

НОВИ САД: Рукометаши Железничара освојили су Куп Србије. На финалном турниру у Новом Саду Нишлије су биле боље од актуелног шампиона и домаћина Војводине, после веома тврде и неизвесне утакмице.
rk zeleznicar
Фото: Dnevnik.rs

Знало се да ће у дуелу великих и квалитетних ривала одлучивати једна лопта, а више среће и умећа у неизвесним тренуцима имали су играчи Железничара, који су током читавог сусрета диктирали темпо.

Утакмица је почела споро с обе стране, уз слабу реализацију, али су Новосађани изборили два гола вишка и ту предност имали до 10. минута (4:2). Активирао се тада Златановић, чувар мреже Железничара, који, уз покретну одбрану Нишлија, није дозволио Војводини да постигне гол пуних десет минута, што је било довољно за преокрет и успостављање контроле над резултатом. Мењао је тренер црвено-белих Каменица бековску линију, али је одбрана ривала била на висини задатка. На одмор се отишло са предношћу од једног гола за екипу из града на Нишави. Треба истаћи и то да актуелни шампион у првих 30 минута није имао екстрарасположеног појединца, јер је седам голова постигло седам играча.

У наставку играче као да је попустио притисак због важности утакмице и почели су с много квалитетнијом партијом. Два веома брза погодка Железничара донела су предност гостима од три гола (13:9). Променила је тада Војводина одбрану, прешла на 5-1, с истуреним Стојановићем и то је убрзо донело резултат, те су црвено-бели серијом од 3:0 (два погодка Станковића и један Стојановића) вратили резултатску неизвесност. Чврста одбрана, ипак, није успела да заустави Сретеновића, који је брзо вратио три гола вишка Железничару (45. минут), али је тада наступио сушни период за екипу из Ниша. Готово осам минута нису њени рукомташи погодили мрежу Веркића, а Остојић је с неколико бравура допринео изједначењу резултат (17:17).

Расла је тензија, публика је покушавала да погура Војводину, али чини се све наде Новосађана да ће доћи до петог пехара победника Купа, распршио је Крсманчић с два погодка. Само 42 секунде пре краја, Остојић је погодио за 19:20, али је Сретеновић искористио последњи напад Железничара и донео му седми трофеј у Купу Србије.

М. Ристић

Железничар - Војводина 21:19 (8:7)

НОВИ САД: Хала СЦ “Слана бара”, гледалаца 1.300, судије: Мошорински (Нови Сад) и Панyић (Зрењанин). Седмерци: Железничар 4 (2), Војводина 5 (2). Искључења: Железничар 8, а Војводина 8 минута.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Златановић (11 одбрана, 2 седмерца), Лазић, Миловановић, Живковић 2, Сретеновић 5, Мађар, Крсманчић 4, Гемаљевић, Станојевић 1, Петковић, Спасић 2 (2), Мирић, Јевтић 2, Ђукић 4, Вучковић 1, Поткоњак.

ВОЈВОДИНА: Јандрић (1 одбрана), Симовић, Чагаљ 1, Милашевић, Остојић 4, Стојановић 3 (1), Надовеза 3 (1), Јовановић, Вучковић 2, Ратковић, Трифковић 1, Станковић 5, Николић, Веркић (9 одбрана, седмерац), Бојанић, Грозданић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести