КУП СРБИЈЕ ЗА РУКОМЕТАШЕ Воши Раднички прва препрека

Када су прошлог викенда рукометаши Војводине у финалу пре финала савладали Железничар и пласирали се на завршни турнир Купа Србије у Смедереву ставили су себи на плећа бреме фаворита за освајање трофеја.
Oprezno protiv Kragujevčana: Nemanja Vučićević Foto: Dnevnik.rs
Фото: Опрезно против Крагујевчана: Немања Вучићевић Фото: Дневник.рс

Новосађани су прошле године управо од Нишлија изгубили у борби за пехар и сада су више него мотивисани да обогате витрине.У суботу ће у полуфиналу од 19.30 часова играти против Радничког из Крагујевца.

– Не бих се сложио са констатацијом да смо први фаворити. Сви учесници су квалитетни. Не може се случајно доћи до финалног турнира и то важи и за Крагујевчане. Металопластика може свакога да победи, њима је небо граница што се тиче талента. Динамо је пођеднаког квалитета као и ми и нијансе ће одлучити о томе ко ће освојити пехар – истакао је тренер Војводине Борис Ројевић.

Његови изабраници сезону су почели освојивши Суперкуп, сада јуришају на други трофеј, док им се смеши и одбрана титуле у домаћем првенству. Тим са Слане баре, међутим, сваком противнику приступа опрезно и са респектом, па је такав случај и са Крагујевчанима, који су до завршног турнира дошли из Супер Б лиге.

– Муче нас неке ситне повреде, као и сваку екипу. Надам се победи против Радничког. Добра су екипа, играју брзо и агресивно у одбрани. Морамо ући максимално мотивисани, а видећемо како ће наши млади бекови изнети овај дуел, с обзиром на то да немају искуство играња овако тврдих утакмица. То је моја највећа брига.

Први полуфинални сусрет почиње у 17 часова између Динама и Металопластике. – Очекујем да то буде неизвестан дуел. Динамо има најшири ростер, направили су најбољи састав у последњих десет, петнаест година – похвалио је Панчевце Ројевић.

Пренос утакмица полуфинала Купа Србије можете пратити на линку https://www.youtube.com/c/sportuzivotv/live

К. Бугарски

Панчевци се надају финалу

Завршни турнир Купа у Смедереву, од 17 часова, отвориће рукометаши панчевачког Динама и шабачке Металопластике. Тренер Панчеваца Иван Петковић очекује велику борбу.

- Играчи и сви у клубу препознали су важност момента, с обзиром на то да је Динамо последње финале Купа играо давне 1972. године. Све стаје у тих 60 минута. Ова генерација, која је дошла до вицешампионског места у Србији, играла СЕХА лигу и поставила рекорд од 19 узастопних победа у домаћем првенству, има шансу да се још једном златним словима упише у клупску историју. Протекле суботе поражени смо у Шапцу. Имамо велике проблеме са повредама, не тражим алиби, идемо на победу. Велики сам оптимиста - рекао је Петковић, а други полуфинални меч Војводина - Раднички кратко је прокоментарисао:- Куп утакмице увек носе нешто специфично, али и поред тога Војводина је велики фаворит. Изузетно поштујем екипу Радничког, али на страни шампиона је искуство и квалитет.

Тренер Металопластике Ђорђе Теодоровић види шансу свог тима у дуелу са Панчевцима.

- Предност је то што смо одиграли утакмицу са Динамом пред Ф4. Јесмо победили, али Динамо није био комплетан, као ни ми. Важно је то да у дуел не улазимо без самопоуздања. Екипа је у стању да игра лепе утакмице, физички је спремна, па се надам да ћемо успети да славимо и пласирамо се у финале- казао је Теодоровић и прокоментарисао дуел Војводине и Радничког:- Шансе су 99:1 у корист Војводине, мада искуство говори да у Купу ваља сачека крај меча. Војводина је највећи фаворит за освајање пехара, најбоља су екипа у свим сегментима. Ни једна екипа у Србији још  није дошла на тај ниво.

Ј. Галић

Субота

Динамо – Металопластика   (17)

Раднички – Војводина (19.30)

Недеља

Финале      (18)

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести