Куп Војводине-мушкарци: Гаћиновић донео пехар Кикинди

У изванредном амбијенту, досада невиђеном на овом нивоу такмичења и пред трибинама пуним „као око“, пехар намењен победнику Купа Војводине завршио је у рукама рукометаша Кикинде, иначе Б суперлигаша.
Ј. Галић/Рукометаши Кикинде с трофејом
Фото: Ј. Галић/Рукометаши Кикинде с трофејом

Изабраници Славише Лаковића у одлучујучој утакмици победили су прошлогодишњег освајача Купа, елитног лигаша Југовић из Каћа, чиме су још једном потврдили сву драж некада најмасовнијег такмичења.

Сам изазов финала Купа, донео је борбеност и невероватну жељу обе екипе да дођу до победе. Југовић је с квалитетнијом одбраном и одличним нападом у уводним минутама надиграо Кикинду и дошао до четири гола предности. То је натерало тренера Кикинде Лаковића да затражи тајм-аут после чега је на терен изашла потпуно "друга" екипа Банаћана. Појачали су одбрану, с Марком Гаћиновићем на голу, а добили су и добар и убојит напад, који је сјајно предводио Никола Врговић. Због немоћи, Каћани су правили беспотребна искључења и техничке грешке, где је изврсни Никола Врговић био немилосрдан. Тим из Каћа много је грешио у нападу, што је његов ривал искористио и на одмор отишао с минималном предношћу.

У наставку Каћани су направили много техничких грешака, па је  Кикинда, предвођена Гаћиновићем, успела да поведе с пет голова разлике. Тренер Југовића Бошко Рудић у игру је тада увео искусног Савића, Додера и голмана Андрића, појачавши одбрану. Југовић је деловао моћније, а Кикинђани као да су се препали, па су Каћани преко Сава Славуљице успели да стигну резултат и шансе да одбране трофеј. Одлични голман Гаћиновић одбранио је тада седмерац и чист шут с крила и распршио снове Каћана.

Победнички пехар екипи Кикинде уручио је председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница.

Југовић - Кикинда 22:24 (14:15)

БАЧКА ПАЛАНКА: Хала Тиквара, гледалаца:  1000, судије: Алимпић и Црњански (Бачка Паланка). Седмерци: Југовић 6 (3), Кикинда 4 (4). Искључења: Југовић 14, Кикинда 6 минута. Црвени картон: Миковић (Кикинда) у 60. минуту.

ЈУГОВИЋ: Миловановић (9 одбрана), Дражић, Момчиловић 1, Драгољевић 2, Босанчић 1, Ракић 3, Славуљица 8 (2), Додер 1, Радојчић, Регодић 1, Савић, Роган 3, Мирић 2 (1), Радисављевић, Бозољац, Андрић (5 одбрана).

КИКИНДА: Миковић 2, Дукатаров, Лисица, Голић, Трнинић, Ђукић, Мишков, Врговић 8 (4), Комарек 4, Панић, Јовановић 4, Гамбер 3, Илијин 2, Гаћиновић 1 (20 одбрана, 2 седмерца).

Текст и фото: Ј. Галић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести