Квалификације за ЕП рукометаша: Србија и Белгија у Зрењанину

Град Зрењанин и Кристална дворана 24. октобра биће домаћини рукометним репрезентацијама Србије и Белгије, које ће одиграти квалификациону утакмицу за пласман на Европско првенство, који ће 2020. године заједно организовати Аустрија, Норвешка и Шведска.
zrenjanin_rss1
Фото: zrenjanin.rs

Зрењанин су посетили челници националне рукометне федерације - председник Божидар Ђурковић, потпредседник Мирко Бутулија и генерални секретар Мазлам Џемаилоски. Они су разговарали с градоначелником Чедомиром Јањићем и његовим помоћником Симом Салапуром, а присуствовали су и представници РК Пролетер, техничког организатора ове утакмице. Утакмица Србија - Белгија биће прилика и за подсећање на неке значајне датуме из историје рукометног спорта на овим просторима. Наиме, репрезентација Југославије је прву утакмицу у наменској спортској хали одиграла управо у Зрењанину, у Медисону, 26. јануара 1963. године. Савладана је тада Норвешка са 21:7.

Била је ово прилика да се поразговара и о актуелном тренутку Пролетера и могућности да се врати на стазе некадашње славе, када је био двоструки шампион Југославије и финалиста Купа европских шампиона, а за већину утакмица у Медисону тражила се тих година карта више.  

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести