Квалификације за Лигу Европе рукометаша: Ослабљена Војводина чека квалитетне Швајцарце

Рукометаши Војводине враћају се на европску сцену и покушаће да кроз квалификације стигну до Лиге Европе.
Rojevic Boris 57
Фото: РК Војводина

Прва препрека је швајцарски представник Кадетен Шафхаузен, који ће се новосадској публици представити у недељу (17.30) у СЦ Слана бара. Реванш је 4. септембра у Шафхузену.

Кадетен је редован учесник најбољих европских такмичења, донедавно и ЕХФ Лиге шампиона. Иако је пред крај сезоне изгубио титулу од Пфади Винтертура, Кадетен ће бити велики изазов за Новосађане, што потврђују и речи Војводининог стратега Бориса Ројевића.

- Ради се о једној од најбољих екипа која је долазила у Нови Сад. Појачали су се ове сезоне са четири-пет играча, а најзвучније име је средњи бек Канељас, који је освајао европска и светска првенства, био клупски првак Старог континента. Иако може да игра у најбољим европским клубовима, он се определио за Кадетен, што довољно говори о нашем ривалу - рекао је Ројевић.


Неопходна подршка с трибина

После годину и по дана публика ће бити на трибинама СЦ Слана бара.

- Имаћемо подршку око 600 гледалаца, којима је дозвољено да уђу на трибине. Очекујем да ће то бити наша додатна снага, јер нам је као никада до сада потребна подршка – поручио је Ројевић.


Тренер очекује изузетно тежак меч.

- Наша екипа се суочава са великим проблемима,највећим до сада од како сам тренер. Како за сада ствари стоје, нећемо имати помоћ прва два голмана, а тек после тренинга видећемо можемо ли да рачунамо на капитена Светислава Веркића, као и на Андрића, који је изврнуо зглоб. Због административних разлога није регистрован голман Тунужанин Амин Бедуи. Мораћемо највероватније да се ослонимо на 17-годишњег Марка Драшка.У саставу неће бити Миљан Буњевчевић и Бранко Томић. Прибак и Куртеш били су под високом температуром, а видећемо да ли могу да наступе. Томе бих додао и то да је наше највеће појачање Грегор Оцвирк дошао на припреме неспреман.

Кадетен је током припремних утакмица победио бундеслигаше Гепингена и Штутгарта, као и квалитетну екипу Алпа Хард са десет голова разлике.

- То је озбиљна екипа, примера ради, прошле године није изгубила утакмицу у гостима у групи, у којој су били Монпеље, Левен, Тримо Требње, Еурофарм и Татабања. Велики подвиг за нас би био најпре да комплетирамо редове и да победимо. Потрудићемо се да Швајцарцима пружимо достојан отпор, само се бојим да како време буде одмицало да ће бити велики проблем са ростером и зато не можемо да преузмемо улогу фаворита. 

Прошле године против Запорожја црвено-бели су се суочили са сличном ситуацијом, недостајала су им три-четири играча.

- То је била наша најбоља утакмица у сезони. Ако бисмо поновили такву игру, можда би и могло да се догоди неко чудо па да Кадетен изгуби на Сланој бари.

Последњу проверу Војводина је имала на турниру у Добоју, где је заузела друго место, иза Загреба.

- Ући у финале Добојског турнира, победити Татран Прешов и фински Кокси је велики успех. Ове сезоне смо слабији него прошле, бар за одсуство Томића, који нам доноси од пет до седам голова. Све би то било добро да нисмо имали ове пехове. Дефинитивно, потребна су нам два бековска појачања. Када ће доћи, за месец дана или у јануару, видећемо - изнео је Ројевић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести