Лавко: Знамо зашто смо ту; Поп Лазић: Биће добар меч

КРАЉЕВО: Рукометашица Србије Јелена Лавко, пред први меч квалификација за Европско првенство 2020 против Швајцарске у Краљеву, рекла је да тим мора да одигра концентрисано без обзира на то ко је противник и да се нада освајању бодова.
Selektor Obradović sa Slađanom Pop Lazić i Tamarom Georgijev/RSS
Фото: Рукометни савез Србије/Селектор Обрадовић са Слађаном Поп Лазић и Тамаром Георгијев

"Навикли смо се на Краљево, годинама смо већ тамо. Домаћа публика, добро познајемо терен. Надамо се да це људи доћи да нас бодре и буду наш осми играч. Нећемо улазити у утакмицу лако и опуштено, без обзира ко је противник. Не желимо да нам се то обије о главу. Знамо зашто смо ту, шта би требало да урадимо. После дужег времена смо заједно. Ове две утакмице це нам послужити и као припрема пред Светско првенство које поциње 29. новембра. Битна су нам четири бода, јер имамо и Русију у марту. Надамо се, како каже селектор, да цемо и тада освојити бодове", рекала је Лавко за сајт Рукометног савеза Србије.

Искусни пивотмен националног тима Слађана Поп Лазић истакла је да Србије мора да има приступ као да игра против најбољих тимова и да очекује добар меч против Швајацарске.

"Приступ мора бити као да играмо против две најбоље светске екипе. Не потцењујемо никога, али знамо да смо квалитетнији. Не би требало да имамо проблема, али имамо респект. Швајцарска је млада екипе, боре се, знају да немају шта да изгубе. Биће то добра утакмица", рекао је Поп Лазић.

Србија сутра од 18 сати у Краљеву дочекује Швајцарску, а улаз на утакмицу је бесплатан уз претходно преузету улазницу.

Изабранице Љубомира Обрадовића слећи меч играју у недељу од 17 сати, када гостујеу Словачкој у Хлоховецу.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести