Лука Арсенић блистао на голу Војводине у мечу са Шапчанима

Две победе над Металопластиком из Шапца (25:24 и 26:24) омогућиле су рукометашима Војводине пласман у четвртфинале регионалне Сеха Гаспром лиге и двомач са мађарским великаном и вицешампионом Европе Веспремом.
РКВ/ Уласком голмана Луке Арсенића Војводина је добила на сигурности
Фото: РКВ/ Уласком голмана Луке Арсенића Војводина је добила на сигурности

Оба меча била су тешка и неизвесна одвијала су се по скоро истом сценарију, Металопластика је у првом делу имала иницијативу, деловала је конкретније, да би потом Војводина, захваљујући искуству, бољој физичој припреми и расположеном појединцу, дошла до преокрета и славила.

На утакмици  СЦ Слана бара истакли су се искусни креатор игре Немања Прибак и изузетно расположени голман Лука Арсенић.

- Заслужили смо да се нађемо међу осам најбољих екипа у Сеха лиги, али у издањима са Металопластиком показали смо да нисмо у баш завидној форми. Добро је то да смо и поред слабије игре побеђивали, а до 8. марта, када играмо са Веспремом, поново ћемо бити на високом нивоу. Част је играти са, по мени, трећим клубом на свету, поготово у њиховој хали, где је лепо бити део тог спектакла. Имао сам ту привилегију да играм у Веспремовој дворани - рекао је чувар мреже Лука Арсенић.


Парови четвртфинала

У четвртфиналу Сеха лиге састаће се: Војводина - Веспрем, Татран - Загреб, Пекинг/Мешков - Мотор Запорожје и Еурофарм/Нексе - Вардар.

Еурофарм и Нексе играју 12. фебруара (20.15), док Пекинг и Мешков Брест треба да одиграју оба меча, 2. и 3. марта (18.15).

Обновио повреду прста

Само што се вратио у екипу, Лука је у другој утакмици против Металопластике, у 52. минуту, морао да напусти терен.

- Лопта ме је погодила у мали прст леве руке, који је искочио из зглоба, чиме сам обновио повреду коју сам раније имао. Иако сам бандажирао прст, десила се повреда, истегнути су лигаменти. Пре овога имао сам парцијалну руптуру на задњој ложи. Али, то је спорт, никад се не зна шта може да се догоди - рекао је Арсенић.


Арсенић је за 30-ак минута проведених на терену остварио 12 одбрана и плус седмерац.

- Не бих ја да стављам себе у први план, заслуга иде и одбрани, али оно што нам није било добро је напад. Једноставно, нисмо могли да дамо гол. Јер да да је било другачије  онда би неки други играч понео ту ласкаву титулу. Издвојио бих Немању Прибака, који је искусно водио игру, а у финишу соло продорима преломио и одвео нас у позитиван скор (26:23). Нашем лошијем издању кумовале су и повреде Милашевића и Мирковића, а добар део екипе је ухватила вироза. Не бих волео да се ово схвати као оправдање за слабу игру. Ипак, не сме да се заборави ни то да је млада екипа Металопластике играла на високом нивоу и зналачки нам се супротставила.

Војводина, према Лукиним речима, има времена и решење да се поново нађе тамо где је била на почетку сезоне.

- Играли смо лоше, а победили. То је одлика великих екипа. Примера ради, и Ђоковићу увек не иде како би требало, али он има главу, квалитет и психичку стабилност и на крају дође до тријумфа. Не бих да упоређујем нас и Ђоковића, али то је оно што има и наша екипа, да направи резултатски преокрет. Оно у шта сам сигуран је то да ћемо да будемо најбољи када буде најпотребније, а то је када се буде одлучивало о титули и трофеју у Купу – поручио је Арсенић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести