Милан Ђукић поднео оставку у УО РСС

НОВИ САД: Први човек мушке АРКУС лиге Милан Ђукић поднео је оставку на месту УО РСС, у којем је био као представник суперлигаша незадовољан што ће, мимо њихове воље, доћи до проширења лиге.
Milan Djukic/Dnevnik foto
Фото: Dnevnik.rs

Овим потезом, како је навео, жели да омогући да без дискусије, и без супротног мишељена УО донесе одлуке и мирно уведете РСС у још веће проблеме и још веће дно од овога у коме је сада.

– Доносити овакав низ одлука на седници у којој се расписују избори је вредно тога да се то учини мирно. И без мене свакако. Донећете верујем једногласно одлуку о проширењу највише лиге за сезону 2020/21 и тиме смирити поједине делове Србије, задовољити личне потребе самовредности појединаца у рукомету и увести Суперлигу или Аркус лигу у проблем боји ће се звати бојкот лиге. Као председник УО Аркус лиге знам став и клубова у УО лиге али и свих осталих клубова Аркус лиге који неце прихватити просирење ионако слабе лиге – каже се у Ђукићевој оставци.


Најављен бојкот

Уколико УО РСС усвоји да се прошири Суперлига, елитни лигаши су спремни да предузму одређене кораке. Имајући у виду расположење већине, Аркуслигаши би на својој скупстини могли да донесу одлуку да не желе да играју такву лигу и да је бојкотују. Тај проблем могао би да сачека нови УО РСС и новог председника РСС.


Он верује да ће јеногласно донети одлуку о избору селектора и његових помоћника.

 – Верујем да вас је “MozzartSport” информисао и ко су. Логицно је да сајт тог типа има информације из рукомета и пре самог догађаја, зар не? Како се оно зове дело уговарања исхода унапред? Дакле доносите одлуку о селектору у години избора и на дан када расписујете фактицки изборе у савезу. Доносите одлуку о изборима по Статуту због кога РСВ и РСКиМ не учествују вец четири године у раду РСС и тиме им јасно кажете - не требате нам ни наредне четири године у органима и форумима РСС. Немојте после да тразите од њих да се “укључе” у рад РСС. Да вас убеђујем немам намеру. Да глумим каквог просветитеља у РСС тога је верујем доста било. Позивам вас са размислите само шта радите и да спрам тога и учествујете у раду последње седнице УО РСС у овом мандату – навео је Милан Ђукић.

Ј. Г.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести