Милена Делић нова председница РСС

БЕОГРАД: Нова председница управног одбора Рукометног савеза Србије (РСС) од данас је Милена Делић, саопштио је РСС.
Рукометни савез Србије
Фото: Рукометни савез Србије

Како се наводи, Делић је једногласном одлуком делегата ванредне Скупштине Рукометног савеза Србије изабрана за нову председницу Управног одбора Рукометног савеза Србије, док су за потпредседнике УО РСС изабрани Дејан Станојевић и Владимир Мандић.

На предлог нове председнице Рукометног савеза Србије изабран је и Управни одбор чији су чланови председник РК Војводина Милан Ђукић, Драган Лозо, некадашњи репрезентативке и репрезентативци Драган Момић, Милорад Кривокапић (задужен за мушки рукомет), Љиљана Кнежевић и Јелена Ерић (задужена за женски рукомет).

За генералног секретара РСС изабран је Светозар Станковић, а нови председник Скупштине постао је Драган Буквић који је ту функцију обављао и у мандату до 2016. године.

За потпредседника Скупштине РСС изабран је Дејан Миленковић.

"О прошлости не бих да причам иако знамо да је рукомет доведен у јако тешку ситуацију због несређених ствари у којима лутамо и не знамо где идемо. Да престанемо да затварамо очи пред истином да је стање такво какво јесте. Циљ ми је био да покушавам да помирим регионе и да будемо заједница и добро је већ речено да не би требало да се делимо јер сви смо у тиму и сви имамо заједничке циљеве. Руководство има своје циљеве и задатке", рекла је Делић за сајт РСС.

Поред помирења региона, циљ је и рад на новом Статуту где би до 1. фебруара усвојили предлог нацрта, као и да га ставе на јавну расправу 15 дана и да касније усвоје тај Статут.

"Највећи акценат биће на децентрализацији и регионализацији. Да присуство клубова буде што веће јер то је срж и база, рукомета нема без играча и клубова. После усвајања Статута, почетком јуна би била редовна изборна седница где ћете имати прилику да одлучујете да ли смо испунили задатак или не. Кратак је период 5-6 месеци. Приоритет је база, одакле сви послови крећу, наша канцеларија, где морамо да урадимо систематизацију радних места и ускладимо према потребама функционисања Савеза", рекла је Делић и додала:

"Желимо да сви могу да се обрате канцеларији РСС за све што је потребно, да све функционише како треба и да се поставе темељи за српски рукомет. То је најважнији посао. После можемо да причамо о систему такмичења, да пробамо да дођемо до квалитета, јер ту је база. Основаћемо стручне савете који ће правити планове и програме за развој деце, јер без деце нема напретка. Обезбедити им добар календар, довољно средстава и одређени број часова за рад", рекла је она.

Објаснила је и из којиг разлога се кандидовала за ову позицију.

"Кандидовала сам се искључиво из интереса рукомета. Ни један глас ми није потребан ако не радим у интересу рукомета. Ако не будем радила како треба слободно тражите моју смену и ја ћу се повући", закључила је Делић.

Милена Делић је бивша државна репрезентативка и дугогодишњи члан ЖРК Раднички и ЖРК Динамо. Уз прегршт домаћих титула и освојених Куп такмичења, са Радничким је освојила три Купа победника Купова.

Од 2006. до 2012. године била је потпредседник УО РСС задужена за женски рукомет. У том периоду, 2008. године, кадетска репрезентација освојила је сребрну медаљу на Светском првенству.

Већина тих кадеткиња наступа и данас у сениорској репрезентацији. Милена Делић је актуелни председник Скупштине РСБ и носилац бројних признања ЖРК Раднички, Града Београда и РСС.

На ванредној Скупштини Рукометног савеза Србије одржаној у хотелу “Краун Плаза” учествовало је 39 од 47 делегата из целе Србије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести