Минаква се вратила у елиту

Иако је до краја шампионата остало да се одигра још једно коло, рукометашице Минакве из Новог Сада су запоселе прво место у Б Суперлиги Србије, тако да ће од следеће сезоне, после две године, поново играти у елитном друштву.
д
Фото: ЖРК Минаква

Млади и перспективни тренер Ђуро Тојагић успео је да из девојака извуче максимум и не дозволи да се понови прошлогодишња ситуација када су у последњем колу прокоцкале шансу да заиграју у Суперлиги.

- Када смо пре две сезоне испали из елитне дивизије окосницу су чиниле ове девојке, рођене 1997. и млађе, које су сада избориле највиши ранг. У међувремену су сазреле, стасале за веће домете и уз помоћ две старије играчице учиниле да се од јесени надмећемо са најбољим српским екипама - рекао је Тојагић.

Поред резултатског успеха, предочио је тренер да је ова година била и развојна за играчице, стручни штаб и за клуб у целини.

- Почетак сезоне је био изузетно тежак, из простог разлога што је било потребно успоставити нови систем игре, међусобно смо морали да се навикнемо једни на друге, пошто сам се после годину дана паузе поново вратио у Минакву. Имао сам срећу да сам на свакој позицији имао по две играчице, тако да смо могли да држимо висок ритам и темпо игре, што се показало као кључ успеха против главних конкуретнткиња - Врбаса и Зајечара.

Први део првенства завршен је максималним учинком.

- Имали смо тешко гостовање у Кучеву, следеће коло били смо домаћини Зајечару у Футогу, а потом смо ишли у Врбас. Знали смо да се ту решава првак и улазак у виши ранг. Дали смо све од себе да будемо баш најбољи у том периоду и на нашу срећу успели смо у нашој намери и победили у сва три сусрета. Ситауција је била и у другом делу сезоне иста, једино смо тада поклекли у Зајечару, што нам је једини пораз у лигашком делу сезоне - поносно је истакао Тојагић.

Његов рад и печат који је оставио на Минаквиној игри допринео је томе да га селектор националног тима Љубомир Обрадовић прикључи стручном штабу, што је велико признање за младог тренера и новосадски клуб.

- Овај велики клупски успех не би било могуће спровести без подршке управе, пре свега председника Мишка Томића, спортског директора Слађане Грујић, као и мојих најближих сарадника Јасмине Гутеше, психолога Јоване Трбојевић и кондиционог тренера Страхиње Марковића - истакао је Тојагић.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести