Млади рукометаши Војводине оправдали указано поверење 

Протекла сезона рукометаша прошла је у потпуној доминацији Војводине, пригрлили су три трофеја, а титула првака државе им је седма заредом.
Milic Srdjan/SEHA
Фото: СЕХА/ Срђан Милић користи сваку указану шансу

Тренер Борис Ројевић направио је екипу сачињену од искусних интернационалаца и младих играча, која је током целе сезоне функционисала савршено.  Војводина још може да буде посебно поносна, поред освојених трофеја, што су голбради младићи имали своје роле и што су у свему оправдали указано поверење.

Ројевићић не бежи од тога да младим рукометашима пружа шансу чак и у оним најважнијим мечевима, као и у дуелима с великим тимовима у оквиру регионалне СЕХА лиге. Како је и сам рекао после прославе титуле, сви којима је пружио шансу премашили су његова очекивања. Предводник младог таласа је Јовица Николић, најбољи десни бек кадетског европског првенства одржаног прошле године.


Из Б лиге право у СЕХА

Бранко Томић се прикључио Новосађанима пред крај прошле сезоне, а пре тога је дуго носио дрес Југовића из Каћа, потом и зрењанинског Пролетера.

– Из млађих категорија у којима сам играо Супер Б лигу одмах сам прешао у регионалну СЕХА када сам потписао за Војводину. То је велики корак за нас младе играче и мислим да тако можемо само још више да се афирмишемо и још боље да играмо – објаснио је Томић.

Од кампа Растимо до титуле

Тренер Борис Ројевић је после турнира у Добоју и пре почетка сезоне изјавио да је Срђан Милић показао да на њега може озбиљно да се рачуна, што је ученик Вошине школе рукомета и потврдио одличним партијама. Развојни пут младог средњег бека довео га је до највреднијег трофеја.

– Кренуо сам да тренирам рукомет у клубу Растимо, а после сам ишао и на кампове, то су били моји први кораци. За Војводинин први тим дебитовао сам претпрошле сезоне – рекао је Милић.


– У освајању ове титуле нас пар млађих играча је имало велики удео. Не бих ипак никога издвајао, јер је ова екипа састављена не од 16 играча који се скидају на утакмицама, него од 18, 20. Сви смо дисали као један и свако је дао  свој допринос. Када некога није  ишло, другога  јесте. Ово је заиста била сезона из снова, коју смо одрадили без грешке. Узели смо три трофеја, плеј–оф смо одиграли на врхунском нивоу и показали смо да смо најбоља екипа у Србији – задовољан је 17–годишњи Николић.

Фото: РК Војводина/ Бранко Томић показао колико вреди

Њему су се на терену ове сезоне често придруживали средњи бекови, 20–годишњаци Бранко Томић и Срђан Милић. С обзиром на то да је Војводина титулу обезбедила два кола пре краја плеј–офа, обојица су добила више простора у последњим мечевима, што су знали да искористе на најбољи начин.

– Задовољан сам сезоном, посебно игром у последње две утакмице. Мислим да сам показао шта стварно могу и умем. Ипак је постојао неки притисак, јер сам био нов у клубу, у који сам дошао крајем прошле сезоне. Једва чекам да почне следећа да одиграм још боље. Бранићемо сва три домаћа трофеја, гледаћемо да наставимо овај низ и да не посустајемо ни у једном тренутку – поручио је Томић, који је у редове Војводине дошао из зрењанинског Пролетера.

Ове сезоне је Срђан Милић имао знатно већу минутажу него прошле и такав потез Ројевића десни бек је знао заиста да цени и сваки пут је свој део посла одрађивао на високом нивоу.

– Тренер ми је сада дао много више шанси и гледам да му то сваки пут вратим на што бољи начин. Увек када се нађем на терену пружам максимум. Нама млађима је много значило и што смо играли регионалну СЕХА лигу и то је то једно огромно искуство. Захвалан сам тренеру што ме је пустио да осетим и како је играти на том нивоу такмичења – казаомје јуниорски репрезентативац  Срђан Милић.

Капитен екипе Светислав Веркић један је од најзаслужнијих за овако велики успех јер је својим одбранама увек био један од главних фактора за победу. Очигледно је да црвено–бели немају разлога да брину за будућност на позицији чувара мреже, јер се 19–годишњи Димитрије Јелић доказао као прави наследник искусног Веркића. Добио је лепу минутажу у седмом колу плеј–офа против Новог Пазара, док је последњу утакмицу с Металопластиком одиграо од првог до последњег минута и уписао 14 одбрана. Он је заједно с Јовицом Николићем прошле године играо за кадетску репрезентацију Србије на ЕП у Хрватској, а и ове је заслужио позив селектора.

– Срећан сам што ми је тренер уопште и указао прилику да одиграм целу утакмицу. Невероватан је осећај када знаш да је потребно да даш 100 посто за неки циљ. Надам се да ће одавде и кренути само на боље. Паузирао сам скоро пет месеци јер ми је на почетку сезоне напукла пета метатарзална кост и мислим да сам овим издањима једноставно наговестио да сам се вратио. Много ми значи и што имам Веркића поред себе, јер сам од њега пуно научио и он и даље има шта да ми покаже – рекао је Димитрије Јелић.

К. Бугарски

Новосадски сајам ново појачање

После једне од најуспешнијих сезона, Рукометни клуб Војводина у следећу ће ући знатно јачи. Спонзорски пул појачао је Новосадски сајам. Представници обе стране потписали су уговор о новој сарадњи.

– У следећу сезону улазимо с амбицијом да све оно што смо урадили претходних година задржимо, а да играчки кадар и квалитет рада и резултата, не само првог тима, подигнемо на виши ниво. Наша је жеља да играмо Лигу шампиона, или Лигу Европе, што неће зависити од нас и од Рукометног савеза Србије, него од Европске рукометне федерације. У сваком случају, европске утакмице играће се  у Новом Саду. Жеља је да то буде у редизајнираној хали Слана бара, што ћемо учинити током лета. За овако велике планове и амбиције потребна је и велика подршка. Част и задовољство ми је што ће се Новосадски сајам наћи у нашем спонзорском кругу – изјавио је Милан Ђукић, председник Војводине.

Генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић честитао је рукометашима на још једној у низу успешних сезона, додавши да се радује сарадњи са прваком државе.

– Новосадски сајам је у претходних пар година поспешио пословање и дошао у ситуацију да може на неки начин додатно друштвено одговорно да се понаша. Логичан партнер за тако нешто је управо Рукометни клуб Војводина, са својом традицијом и резултатаима. Ми смо, као и они, бренд Новог Сада и надам се да ћемо том синергијом бити успешни у наредним периоду – рекао је Цветковић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести