На Растимовом трофеју учествује више од 500 малишана

Традиционални Међународни турнир у рукомети и мини-рукомету Растимо - Трофег града Новог Сада по 21. пут, под покровитељством Града и уз велику помоћ Управе за спорт и омладину, одржаће се од 27. до 29. августа, у великој и малој дворани СПЦ “Војводина” (Спенс) и сали ОШ “Јожеф Атила”.
Rastimo
Фото: Са претдоног Растимовог Трофеја, фото: Дневник

Очекује се учешће више од 500 младих рукометаша и рукометашица, узраста од шест до 16 година, из Србије, Републике Српске и Црне Горе.

- Да није ове пошасти од короне, турнир би био много масовнији. Имајући то у виду ми смо задовољни. Млади рукометаши долазе уз велико разумевање родитеља, који су свесни да у овом тренутку деци недостаје бављење спортом, дружење и такмичење - рекао је директор Турнира Ђорђе Јакшић.

Он напомиње да су на реализацији ове манифестације наишли на велико разумевање и помоћ новог руководства Рукометног савеза Војводине и Градског рукометног савеза Новог Сада.

- Они желе да и на овај начин помогну промовисање рукомета и укључивање што већег броја деце, како би се превазишла тешка ситуација у нашем спорту. Велику помоћ наишли смо код друштвено одговорних фирми Витала и Минакве. Надам се да ће се деца наиграти рукомета, да ће се дружити, да ће стећи нова пријатељства, али и упознати знаменитости и културне садржаје Новог Сада. Управо због тога пажљиво смо направили сатницу турнира како бисмо им омогућили да имају довољно слободног времена које ће да искористе на најбољи начин - додао је Јакшић.

Турнир почиње у петак у великој дворани Спенса од 15 часова, суботу и недељу утакмице ће се играти у све три сале од 8 до 17 часова, а улаз је бесплатан. Финалне утакмице су у недељу од 14 часова, а по завршетку турнира, заинтересовани учесници моћи ће да присуствују рукометној утакмици квалификација за Лигу Европе Војводина - Кадетен Шафхаузен.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести