Ненадић у последњем секунду за победу Србије у Румунији

БАЈА МАРЕ: Рукометна репрезентација Србије савладала је, као гост, селекцију Румуније 23:22 (13:9) у утакмици трећег кола Групе 2 квалификација за првенство Европе у Хрватској.
nena
Фото: Epa (Bo Amstrup)

Сјајним поготком Петра Ненадића, само две секунде пре истека времена, рукометна репрезенетација Србије успела је да савлада селекцију Румуније на гостовању и забележи другу победу у квалфикацијама за пласман на Европско првенство које се идуће године игра у Хрватској.

Обе екипе су опрезно отвориле утакмицу, са акцентом на одбрани свог гола. Прво осетније вођство стекли су домаћини, после неколико грешака изабраника селектора Јовице Цветковића, повевши резултатом 7:5. Међутим, наша репрезентација није се много обазирала на резултатски дефицит, па је у 20. минуту успела да изједначи на 7:7.

У 22. минуту дошло је до квара на рефлектору у дворани и пауза је потрајала дуже од 10 минута. То као да је више пријало нашем изабраном тиму који је серијом од 4:1, а касније и одбрањеним седмерцом голмана Цупаре, дошла до предности од 13:9, што је био и резултат с којим се отишло на велики одмор.

Наставак је донео агресивнију игру Румуна, који су, ношени великом подршком с трибина, корак по корак сустизали предност Србије. Убацивањем на линију од шест метара Гоинее и Моћануа, као и добром партијом крила Онијеквеа, домаћи су изједначили у 44. минуту на 15:15, па се до краја очекивала беспоштедна борба за сваку лопту. Изабраници селектора Ћавија Пасквала били су веома оштри у одбрани, а Попеску је одлично чувао своју мрежу, док је за „орлове“ хендикеп био треће искљчење Растка Стојковића, који је морао да се пресели на трибине.

Српски тим, предвођен Петром Ненадићем и Петром Ђорђићем у критичним тренуцима утакмице, успевао је да сачува минимално вођство, али су брзоплетости у нашем нападу омогућавале Румунији да остане у игри. На почетку последњег, 60. минута сусрета, погрешио је Петар Ненадић при вођству 22:21, начинио прекршај у нападу, а у контри је домаћин стигао до изједначења. Остало је било 35 секунди до краја, а „орлови“ су имали последњи напад. Деловали су некако незаинтерсовано до тренутка када је лопта дошла поново до Петра Ненадића. Уследио је громовит ударац с девет метара и лопта је кроз ноге Попескуа завршила у мрежи. Био је то гол вредан велике победе, који је донео славље репрезентацији Србије.

Већ у недељу, у дворани „Језеро“ у Крагујевцу, селекција наше земље одиграће нови сусрет с Румунима, а почетак је заказан за 20 часова.

С. Предојевић

Румунија – Србија 22:23 (9:13)

БАЈА МАРЕ: Сала Ласкар пана, гледалаца: 2.000, судије: Мортенсен и Мадсен (Данска). Седмерци: Румунија 6 (4), Србија: 2 (2). Искључења: Румунија 10 минута, Србија 10 минута .

РУМУНИЈА: Синтек, Чепреги, Фенићи, Гоинеа 8 (4), Григораш 3, Гаминде, Јанку, Лазар 1, Моћану 3, Онијекве 3, Павел, Попеску (9 одбрана), Ракотеа 2, Рамба, Садовек 1, Савенко 1.

СРБИЈА: Абутовић, Цупара (5 одбрана, 2 седмерца), Чутура, Ђорђић 4, Ђукић 4, Илић 1, Марковић 2, Марсенић, Милић (4 одбране), П. Ненадић 7 (2), Д. Ненадић, Продановић, Шешум 1, Стојковић 1, Вујин 1, Зеленовић 2.

Друга група

Белорусија - Пољска         32:23

Румунија - Србија     22:23

1. Белорусија

3

2

0

1

91:76

4

2. Румунија

3

2

0

1

76:69

4

3. Србија

3

2

0

1

87:90

4

4. Пољска

3

0

0

3

88:97

0

У следећем колу (7. маја) састају се: Србија – Румунија, Пољска – Белорусија.

У другом мечу Групе 2 Белорусија је савладала Пољску 32:23.

Белорусија, Румунија и Србија тренутно имају по четири бода, док је Пољска без бодова.

Пласман на финални турнир обезбедиће по две првопласиране селекције из сваке од седам група, као и најбоље пласирана трећепласирана селекција.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести