Нови Сад, Каћ и Футог угостиће више од 500 малишана

Међународни турнир Растимо - Трофеј града Новог Сада - у рукомету и мини рукомету, чува традицију. Осми по реду одржаће се 28. и 29. априла у Новом Саду, Каћу и Футогу, а за рукометном лоптом трчаће преко 500 малишана из Србије, Црне Горе, Републике Српске и  БиХ.
Kamp Rastimo/B. Lucic
Фото: Дневник/Б. Лучић

Дечаци и девојчице из 19 клубова такмичиће се у 2002. и 2004. годишту у рукомету, док ће у мини рукомету наступити 23 екипе.

Како смо сазнали од организатора РК Растимо, турнир је мањег обима у односу на претходне, неће се надметати старији пионири и кадети, пошто је у истом термину заказана Лига млађих категорија РСВ у свим узрастима, а велики број девојчица наступиће за своје сениорске екипе.

- Деца ће се такмичити, дружити и забављати, а обићи ће и знаменитости Новог Сада и посетити неке културно-забавне догађаје. На терену тренери ће имати прилику да виде где се њихове екипе тренутно налазе у односу на оне из региона - рекла је руководилац Пројекта и Растимовог турнира Јелена Деспотов.

Она је истакла да и поред великог броја проблема са којима су се организатори сусрели приликом припреме ове манифестације, захваљујући разумевању Градске управе за спорт и имладину са Властимиром Мастиловићем на челу, потешкоће су превазиђене, посебно у вези термина у дворанама.

Утакмице ће се у суботу и недељу играти од 9 до 16 часова.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести