Нови Сад престоница ветеранског рукомета

Традиционално тродневно дружење рукометаша и рукометашица ветерана у Новом Саду и Каћу, у организацији екипе Нови Сад 021, под називом - Међународни турнир пријатеља - Опуштено, још једном је потврдило да можда нико не воли свој спорт као они, да су му одани за сва времена, страствено уживајући у вечном другарству и пријатељству.
veterani 1. i 2. mesto 45+ Korab i Vojvodina
Фото: Финалисти у категорији 45+: Кораб (Македонија) и Војводина (Нови Сад), фото: ВРК Нови Сад 021

На понос организатора и овогодишње, 14. по реду, надметање и дружење на теренима у каћким дворанама (Храм и ОШ “Ђура Јакшић”) и дружење у хотелу Нови Сад, протекли су без и најмањег инциндента, горке речи и мрког погледа. Због смањеног смештајног капацитета, за разлику од претходне године, на турниру је учествовало око 400 ветерана и ветеранки из 30 екипа (22 мушке и 8 женских) из Србије, Македоније, БиХ, Хрватске, Италије и Румуније. Како је било најбоље сведоче речи гостију дарујући домаћина са највишом оценом и најлепшим речима.

У мушкој конкуренцији у категорији 35+ тријумфовала је екипа Нове Градишке из Хрватске, међу ветеранима 45+ најбољи је био македонски Кораб, док је екипа ВК-ВД-СБ-МК, састављена из више хрватских клубова, однела трофеј у женској конкуренцији.

Фото: Финалисткиње у категорији жена: ВК-ВД-СБ-МК (Хрватска) и НС ветеранке, фото: ВРК Нови Сад 021


Тонка заћутала

Играчица хрватске екипе ВК-ВД-СБ-МК Антонија Тонка Крајиновић проглашена је за најбољу играчицу.

„Јесам ли то ове године добила награду зато што сам ћутала“, упитала је приликом уручења трофеја Тонка, која је иначе препознатљива по бритком језику.


„Најважније је то да је турнир протекао у сјајној атмосфери и да су сви отишли задовољни. Драго нам је да је турнир био квалитетан и да је и даље међу најбољима у региону. Посебно нам је драго што је однос свих учесника према нама као домаћинима врхунски, ниједна притужба или лоша реч није нам упућена. Све то говори с коликом пажњом и љубављу припремамо и организујемо ову мнифестацију, капацитета ветеранског Европског првенства. Волели бисмо да смо имали још неку екипу из Србије, поготово женску, надамо се да ће се то следеће године променити“, рекао је председник ВРК Нови Сад 021 Зоран Дејановић.


Пласман и најбољи појединци

Млади ветерани 35+: 1. Нова Градишка (Хрватска), 2. Бјеловар (Хрватска), 3. Велика Недеља (Словенија), 4. Југовић (Каћ)... Најбољи појединци - играч Емир Синановић (Нова Градишка), стрелац Јосип Срдојевић (Бјеловар), голман Горан Стојановски (Прилеп).

Ветерани 45+: 1. Кораб (Македонија), 2. Војводина (Нови Сад), 3. Згоњик Трст (Италија)... Најбољи појединци - играч Стрефано Тозолини (Згоњик), стрелац Дејан Кимевски (Кораб), голман Адис Идризовић (Игман).

Ветеранке: 1. ВК-ВД-СБ-МК (Хрватска), 2. НС ветеранке (Нови Сад), 3. Универзал Срем (Србија), 4. Осијек (Хрватска)... Најбољи појединци - играчица Антонија Тонка Крајиновић (ВК-ВД-СБ-МК), стрелац Михаела Лукшић (Арена Пула-Ријека).

Најбољи судијски пар: Хрвоје Звекан (Нексе, Хрватска) - Зоран Кузмановски (Кораб, Македонија).


Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Припреме за турнир оваквог карактера не трају десет дана, већ пола године, где је вођено рачуна о свакој ситници.

„Свако од нас имао је задужења да се нађемо при руци гостима, ту је и наша отвореност и ширина, зато се увек радо враћају у Нови Сад. Створили смо имиy, бренд и без устезања можемо да кажемо да је Нови Сад постао престоница ветеранског рукомета. Следеће године обележићемо 15 година турнира, тако да су већ сада многи учесници резервисали место. Наша предност у односу на све друге турнире је у томе што су сва дешавања на једном месту, смештај, храна, забава“, презадовољан је директор турнира Петар Вокић.

Он је подсетио да свега лепог не би било да није било пријатеља, као и помоћи Градске управе за спорт и омладину.

„Посебну захвалност дугујемо хотелу Нови Сад, ЈГСПНС, управама Југовића и ОШ “Ђура Јакшић”, Ловачком удружењу из Каћа, Агроинтеру, Кокти из Каћа, Месари Милић, као и НС ветеранкама и младим ветераним Југовића, који су нам помогли да турнир протекне беспрекорно“, рекао је Вокић.   

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести