Новосађани издржали 20 минута: Војводина - Адемар Леон 20:28 (7:14)

Српски рукометни шампион Војводина није успео, у првом од два меча кфалификација ЕХФ Купа, да изненади шпанског представника Адемар Леона.
1
Фото: Dnevnik.rs

Новосађани су били принуђени да после двадесетак минута потпишу капитулацију против јаких, снажних и озбиљних Шпанаца, екипе која је одиграла сјајно у одбрани, имала потпуну контролу лопте, уз високу концентрацију.

Знали су Шпанци да Војводинина игра се заснива на њеном креатору Немањи Прибаку, коме су успешно онемогућили да спроведе у дело замисли тренера Бориса Ројевића. Такође, агресивном и покретљивом одбраном, као и правовременом изласцима на играче, лако су зауставили бековску линију, која је била потпуно онемогућена да постиже голове. То је стварало нервозу у редовима Новосађана, губећи тако стрпљење, па је одлични голман Адемара Дино Славић осујетио неколико тешких шутева, после чега су Шпанци постизали брзо и ефикасно голове из контри и полуконтри. Ако се томе све дода и њихов сигуран напад, без много грешака, онда је јасно што су Адемарови рукометаши дошли до предности од седам голова (6:13) у финишу првог полувремена.

Управо због такве игре гостију, Војводина није приказала ни делић онога у нападу што је публика могла до сада да види током ЦЕХА лиге. Покушавали су Ројевићеви изабраници да игром један на један пробију зону Шпанаца, али опет су то искусни гости лако решавали.

И у другом делу Шпанци нису одустајали од свог система игре, и даље је десно крило Марио Лопез био немилосрдан по гол домаћина, чак и његова замена Перез наставио је низ погодака с десне стране. Свакако важна фигура током целог меча био је Адемаров пивот Марћан преко кога се и одвијала њихова офанзива. Шпанци су успели у 49. минуту да остваре највећу предност од 12 голова (26:14).

Једноставно изабраници Бориса Ројевића су се трудили колико-толико да смање шпанску предност, зашта заслуге припадају младом Милићу. Овом победом Адемар Леон је и пре реванш сусрета обезбедио пролазак у следећу рунду ЕХФ Купа, док Војводини остаје да се у Шпанији на реванш мечу, за седам дана, достојанствено опрости од другог по важности Европског клупског такмичења.

Ј. Галић

Фото: В. Фифа

НОВИ САД: СЦ “Слана бара”, гледалаца 800, судије: Биро и Киш (Мађарска). Седмерци: Војводина 7 (5), Адемар Леон 3 (3). Искључења: Војводина 8, Адемар Леон 2 минута.

ВОЈВОДИНА: Овчина 2 (1), Милић 3, Мирковић, Прибак 2, Илић 4 (3), Арсенић (1 одбрана), Ратковић 3, Продановић, Томић 2, Станковић, Николић 2, Веркић (5 одбрана), Грозданић 1 (1), Вучковић 1.

АДЕМАР ЛЕОН: Марћан 4, Лопез 9 (3), Феухтман 3, Кару, Лучин 2, Мартинез 1, Д. Фернандез 3, Х. Фернандез, Славић (15 одбрана), Ху. Фернандез 1, Перез 4, Карило, Лодос, Патотски, Каскуеро.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести