Новосађани поново лако изашли на крај с Партизаном

Рукометаши Војводине тријумфовали су у дербију АРКУС лиге над екипом Партизана у 10. колу А групе.
rukomet
Фото: Tanjug (M. Milivojević, ilustracija)

Новосађани су и други пут ове сезоне били бољи од црно–белих. Била је ово утакмица за престиж, јер су оба састава у прошлом колу обезбедила плеј–оф, а овом победом шампион се учврстио на првом месту на табели, с обзиром на то да има само један реми. С друге стране, млади састав Партизана, који је одмах иза црвено–белих на другој позицији, сада је на скору 8–2, а оба пораза доживео је управо од Војводине.

Јунаци дербија били су голмани на обе стране. Гравурама су одређивали дешавања на терену, а управо због тога је и у првих 30 минута виђено мало голова. Веркић је црно–белима одбранио и два седмерца, док је Трнавац задавао муке домаћим играчима. Требало је Воши скоро 20 минута да нађе адекватна решења у нападу како би коначно преокренула (7:6). Задесио ју је и пех када је млада звезда тима Јовица Николић после незгодног пада напустио игру (12. минут). На одмор се ипак отишло нерешеним резултатом (9:9), али је шампион ефикаснијом и бржом игром за кратко време почетком другог полувремена серијом 4–0 дошла до осетније предности, први пут на утакмици (14:10). Разиграли су се домаћини и у таквом ритму Партизан није могао да се снађе, па су црвено–бели стигли и на плус седам – 18:11. Били су то и преломни тренуци, јер гости из Београда до краја нису успели да се извуку из овог заостатка и да врате егал.

Војводина – Партизан 26:19 (9:9)

НОВИ САД: Дворана Слана бара, судије: Алимпић, Црњански (Бачка Паланка). Седмерци: Војводина 3 (1), Партизан 4 (2). Искључења: Војводина 10, Партизан 14 минута.

ВОЈВОДИНА: Куртеш 3, Ковачевић 1, Мирковић 3, Прибак 4, Вуковљак, Веркић (17 одбрана, 2 седмерца), Миљковић, Миленковић, Арсенић, Рађеновић 8, Ратковић 1, Томић 1, Станковић 5 (1), Николић, Андрић.

ПАРТИЗАН: Михајлов, Драговић 3, Бајчета, Грубић 1, Ивановић 5, Трнавац (11 одбрана, 1 седмерац), Јовановић, Гојковић, Мићић 3, Гудурић 2 (1), Димитријевић 2, Максић 3 (1), Петрић, Пижурица, Нешић, Милић.

К. Бугарски.

 

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести