Новосађанин Саша Терзић игра одлично у РК Пролетер из Зрењанина

Уз браћу Гаћиновић, Марка и Алексу, и браћа Саша и Филип Терзић чланови су актуелне поставе Рукометног клуба Пролетер из Зрењанина.
sasa
Фото: Саша Терзић, фото: Приватна архива

У последњем, десетом колу, у којем су се састали Пролетер и Нови Пазар(42:33), Саша Терзић је био један од најбољих стрелаца са осам постигнутих голова.

Саша истиче да му је ово најбоља сезона у каријери и задовољан је својим учинком, али увек од себе очекује више. И зна да може више.

- Током актуелне сезоне било је и успона и падова. Последње две-три утакмице иде нам добро. Екипа је  млада и талентована, тренирамо некада и двапут дневно, а тренер је одличан. Не треба ја да говоримо о тренеру Момиру Рнићу, сви добро знамо о каквој величини се ради – каже Саша Терзић.

Пролетер тренутно игра плеј – аут, одигране су четири утакмице, а остало их је још толико.

- Све је на бод - два, од осмог до другог места на табели. Баш је густо и морамо дати све од себе како бисмо сачували статус. Играмо две утакмице код куће и рачунамо да ћемо их добити. Надамо се опстанку у АРКУС лиги, чини ми се да је то реално,а то је био  и циљ који смо зацртали на почетку сезоне – наглашава старији од браће Терзић, који игра на позицији десног крила.

Саша је рођен 1997. у Новом Саду. Рукометом је почео да се бави са непуних десет година, а у то време је више волео фудбал и кошарку. Међутим, сплетом околности сусрео се са рукометом, који је постао његов спортски позив.

- Једном приликом смо отишли на фудбал, терен је био заузет, а у то време су рукометаши имали тренинг. Рукомет ми се у том тренутку учинио као занимљив спорт. Сутрадан сам са другаром отишао да се опробамо у овом спорту. Он је после неколико месеци баталио рукомет, а ја сам активан већ четрнаест година. Брат Филип је почео после мене, претходно је био џудиста и поприлично је далеко догурао. Долазио је на тренинге рукомета, па се и њему свидео овај спорт. Сада је активан као рукометаш, ево, већ неких осам – девет година. 

Саша је почео каријеру у РК Младост из Бачког Јарка. Тамо је био до 2014. и онда је отишао у новосадску Војводину, где је провео две године, после чега је дошао у Пролетер. Ту се задржао годину дана, да би на период од две године отишао у Динамо из Панчева. Онда се вратио у Пролетер, чије боје брани већ три године, а који последње две сезоне наступа у АРКУС лиги.

- Укупно сам пет сезона у Зрењанину и овде сам стекао много другара и научио пуно ствари ван рукомета. Имао сам и од кога да научим, од тренера и од неких других људи, као што је Дуле Угарковић. А што се тиче мог родног града, у Новом Саду ми је девојка, тако да у слободно време, ако немамо тренинг, одем у родни град где ми живе и већина другара – казао је Саша Терзић. 

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести