Новосадска Минаква, лидер Супер Б лиге рукометашица

Рукометашице Минакве у други део сезоне у Б Суперлиги улазе са максималним учинком и четири бода предности у односу на Врбас и Зајечар, који ће им бити главни конкуренти за прва два места која воде у елитну лигу.
RK Minakva
Фото: Екипа Минакве међу фаворитима за пласман у елитну лигу

- За нас је олакшавајућа околност то што смо први део сезоне одрадили максимално и против директних кандидата остварили победе, против Врбаса у гостима и Зајечара као домаћини. Други део сезоне, који почиње овог викенда, биће знатно тежи. Остали смо без две важне играчице - капитена Дијане Иванчев и средњег бека Александре Којић, док су наши конкуренти појачали. Предстоји велика борба за улазак у виши ранг - сматра тренер Минакве Ђуро Тојагић.

У редове Минакве стигле су средњи бек Јелана Живков из Кикинде и пивот Милица Ловрић из Темерина.

- Евидентно је да после одласка Дијане Иванчев и Александре Којић још увек нисмо на задовољавајућем нивоу, те морамо да радимо на томе да то поправимо. Примера ради, изгубили смо после продужетака у финалу Купа Војводине од Врбаса (26:27). Иако смо одиграли лошу утакмицу имали смо шансу до подигнемо пехар.

Тојагић сматра да без обзира на то што имају предност од четири бода да тиме ништа није решено.

- Сви ће дати максимум против првопласиране екипе, на нама је да задржимо континуитет победа и да ставимо до знања да је Минаква први фаворит за пласман у Суперлигу, а да за друго место воде борбу Врбас и Зајечар.

На Сланој бари Минаква ће вечерас (19) угостити шестопласирану екипу Панчева.

-  Панчевке из утакмице у утакмицу играју све боље, биће нам озбиљан ривал, али не сумњам у наш успех – поручио је Тојагић.    

Ј. Галић

Позив за понос

Селектор Љубомир Обрадовић позвао  је Тојагића у стручни штаб националног тима рукометашица.

- Пријатно сам изненађен позивом и са великом радошћу сам то прихватио. Рад у репрезентацији је циљ и жеља сваког тренера, поготово младог. Изузетна ми је част да радим са једним од најбољих српских стручњака, од Обрадовића имам шта да научим. Верујем да је позив уследио због успешних резултата Минакве, која даје три репрезентативке на ширем списку (Ана Лазић, Јелена Живков и Невена Радојчић) иако се такмичи у Б Суперлиги - истакао је Тојагић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести