Обрадовић: Без калкулација и у реваншу

ЗРЕЊАНИН: Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић после победе против Пољске (33:19) у првом мечу плеј-офа за одлазак на Светско првенство у Јапану рекао је да је задовољан приказаним и поручио да ће екипа и у реваншу у Лубину ићи на победу.
Ljubomir Obradovic sa rukometasicama/RSS
Фото: RSS

Не могу рећи да смо очекивали овакав резултат. Веровали смо да ћемо да победимо, ишли смо да примимо што мање голова. Девојке су се бориле, желеле победу и показале да својом игром и понашањем заслужују пролаз на СП у Јапану, изјавио је после меча Обрадовић.

Он је истакао да га посебно радује добра и лепршава игра у нападу, оцењујући да репрезентација у односу на нека претходна окупљања има "бољу ротацију".


Лишчевић: Биће лакше у Пољској, али нема опуштања

Средњи бек рукометне репрезентације Србије Кристина Лишчевић изјавила је да је веома задовољна убедљивом победом и истакла да очекује нешто опустенији реванш.

Надали смо се победи, али нисмо очекивали овако висок резултат, сигурно да је и сјајна зрењанинска публика томе допринела. Биће мало лакше у Пољској, али нема и не сме да буде опуштања, рекла је Лишчевић.

Лишчевић је изразила задовољство својом приказаном игром.

Увек може боље, али свакако сам задовољна. Свеукупно, имамо рукометно интелигентне играчице, спремале смо се, вежбале и оно што смо замислиле то смо и оствариле, закључила је Лишчевић.

Реванш се игра у Лубину 6. јуна.


Обрадовић је изразио захвалност зрењанинској публици која, како је казао, препознаје добар рукомет и подржава репрезентацију у сваком моменту.

Кровицки: Честитке Србији, али спортски је надати се

Селектор женске рукометне селекције Пољске Лежек Кровицки честитао је Србији на заслуженој победи и најавио да његов тим неће одустати све док има шансе за пролаз.

Честитам Србији, могу да кажем да је апсулутно зашлужено победила, ваше играчице биле су боље у свим елементима игре. Разочаран сам због неких елемената у нашој игри. Биће тешко у реваншу, међутим спортски је надати се. Покушаћемо да добијемо утакмицу, казао је Лежек у кратком обраћању на конференцији за медије након меча.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести