Обрадовић: Нису имали храбрости да ме смене

БЕОГРАД: Селектор рукометашица Србије Љубомир Обрадовић сматра да нови Управни одбор Рукометног савеза Србије није имао храбрости да га крајем децембра или почетком јануара смени са места селектора и преузме одговорност за учинак на квалификационом турниру за одлазак на Олимпијске игре у Токију.
ljubomir obradovic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Рукометашице Србије нису успела да изборе пласман на Олимпијске игре после 33 године, а председница РС С Милена Делић и поједине репрезентативке апострофирале су селектора Обрадовића као кривца за неуспех на турниру у Ђеру.

"Доста је напада на мене, ко је одговоран за ово, за оно, доста се ради против рукомета, јер не би требало на ружан начин смењивати селектора. То што излази у поједним медијима је испод сваког нивоа. Ако нисте задовољни, то се ради на господски начин, без обзира на успехе или не. Океј, идемо на измене, да рукомет не потоне још више", рекао је Обрадовић у интервјуу за Вечерње новости.

Сматрам да нису имали храбрости да то ураде, јер шта би било да су ме сменили, а нови селектор не одведе репрезентацију у Токио, каже Обрадовић.

"Рекли би им вероватно, што сте мењали Обрадовића... Зато су, по мом мишљењу, жртвовали одлазак на ОИ. А ако су били убеђени да ја нисам способан, што то нису урадили на време, преузели одговорност и стали пред јавност. Најлакше је бити паметан када се све заврши. Велика је обавеза, част бити селектор, тренер у Србији, али и истрпети пљувања. Звезди сам донео три титуле, па су ме сменили. Са јуниорима сам узео европско злато, сменили су ме када смо се вратили. И то уз исту матрицу. Немам проблем, дошла је нова власт, промените, само немојте да вам је крив Љуба", изјавио је Обрадовић.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести