Обрадовић после Купа Карпата: Било је много добрих ствари

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић задовољан је учинком националног тима на Купу Карпата.
obradovic, rss
Фото: Љубомир Обрадовић, фото: РСС

И поред два тесна пораза од Румуније (26:29) и Русије (32:33), најбоље српске рукометашице пружиле су добрe партијe ослабљене неиграњем Драгане Цвијић, која ће се после прегледа повређеног колена, вратити у тренажни процес пред сам пут на Европско првенство, које се од четвртка одржава у Француској.

„У ситуацијии у којој смо могу да будем задовољан како су девојке одиграле обе утакмице. Да ме је неко питао, кога бих желео за ривале, то би биле селекције Румуније и Русије. Против Румунки смо одиграли одлично полувреме, а после у недостатку измена изгубили. Са Русијом је било још боље, били у вођству практично до 55. минута, на крају изгубили за гол. Имали смо лопту и нерешено, али су оне искористиле нашу грешку. На крају нисмо успели да постигнемо гол. Игром, понашањем и борбеношћу могу да будем задовољан, а видим да су и девојке задовољне. Предстоји нам још пар тренинга, да урадимо анализу, поправимо неке детаље, било је много добрих ствари. Остају и неке недоумице које морамо да решимо до прве утакмице у петак“, рекао је Обрадовић за сајт Рукометног савеза Србије.

У односу на Куп Карпата, Србија ће бити јача за искусну Драгану Цвијић.

„Радује ме њен повратак. Драго ми је због њеног здравља, због ње као девојке, па тек онда због рукомета. Драго ми је да ништа озбиљно није. Прикључиће нам се већ у понедељак или уторак, у зависности од процене доктора. То је радосна вест. Пут Француске ће њих 17, 14 играчица и три голмана“, казао је селектор.

Први ривал Србије на ЕП 2018 биће селекција Шведске. Меч је на програму у петак у 18 часова у Нанту.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести