Обрадовић пред Холандију: Идемо на победу, биће добар меч

КУМАМОТО:  Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић, пред четврти меч на Светском првенству против Холандије, изјавио је да очекује сличну утакмицу као и против Норвешке у претходном колу.
Ljubomir Obradovic sa rukometasicama/RSS
Фото: RSS

Србија после три меча у групи А има скор 2-1 и заузима трећу позицију, иза Норвешке и Холандије, с којом сутра игра од 10 сати.

"Девојке су искусне и имамо устаљени договор - 24 сата славимо и 24 сата тугујемо. Јуче је било много позитивних ствари, међутим нисмо могли да утичемо на неке друге и резултирало је како је резултирало. Окрећемо се утакмицама против Холандије и Словеније. Што се Холандије тиче, очекујемо сличну утакмицу као јучерашњу. Важни су бодови и за једну и другу екипу. Оне су изгубиле од Словеније, а ми морамо да идемо ту на победу. Биће незгодно. Холандија је квалитетна екипа, дуго су на светском врху. Биће добра утакмица", рекао је Обрадовић за сајт РС С.

Пивотмен Слађана Поп-Лазић истакла је да је екипа од сада имала две утакмице које нису биле тешке, док је у трећој против Норвешке пружен маскималан отпор, упркос поразу.

"Глава није пала, бориле смо се имамо чак и више самопоуздања. Изненадио ме је пораз Холандије од Словеније. Није нас то заплашило, са Холандијом смо играле нерешено у Немачкој. Изменила им се екипа и нови селектор је ту", рекла је Поп-Лазић.

Њена саиграчица Драгана Цвијић истакала је да је поносна на тим због свега приказаног у мечу против Норвешке, али и да је тај мец дао додатно самопоуздање.

"Верујем да можемо да победимо и Холандију и Словенију и да прођемо групу са два бода. Потрудицемо се да тако и буде. Што се Норвешке тице, самопоуздање је још веце. Квалитетна игра свих 60 минута нам даје права да имамо високо самопоуздање и да можемо да имамо веру да сутра добијамо Холандију. Сутра идемо да се врацамо, трцимо назад, играмо нашу одбрану и сигурна сам да цемо их победити".

Средњи бек Кристина Лишчевић истакла је да је Србија против Норвешке имала добар тест, где је показала да може да се носи са великим екипама.

"Можемо пуно, можемо далеко. Значила нам је утакмица јуче, добиле смо на самопуздању, поготово сада када следе важне утакмице и важни бодови. Холандија је екипа која има успоне и падове, али су им ти падови углавном били на почетку, па су се враћале у меч, и много боље играле касније. Надам се да тако неће бити против нас. Имали су и они тешких утакмица имали смо и ми, али се надам поенима", закључила је Лишчевић.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести