Обрадовић пред Шведску: Наш квалитет није споран

БЕОГРАД: Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић каже да против Шведске у Нишу, првој од две утакмице у само четири дана, очекује "меч на једну лопту".
rukometasice srbije, rss
Фото: РСС

"Очекујемо добар и квалитетан рукомет у Нишу и у Шведској. Прва добра ствар је да су девојке здраве и спремне. Немамо никаквих проблема, а на нама је да одговоримо на захтеве које репрезентација тражи. То је доста трчања, посебно против екипе каква је Шведска, технички и физички припремљене. Ако не примимо лаке голове из контри, сигурно је да ћемо наставити где смо стали у групној фази Светског првенства у Немачкој", рекао је Обрадовић, а преноси сајт РСС.

Обрадовић верује у квалитет својих изабраница у дуелу са четвртопласираном селекцијом са прошлог Светског првенства.

"Наш квалитет је неспоран. Очекујем утакмице на једну, две лопте. Кроз два дана припрема и видео дочараћемо девојкама квалитете ривалки како бисмо им парирали на прави начин. Надам се најбољем".

Искусна рукометашица Андреа Лекић уверена је у добру партију репрезентације Србије.

"Пред нама су две тешке утакмице које ће одлучити о првом месту и лакшем жребу за Европско првенство. Последња три меча смо одиграли нерешено, очекујем исти расплет и у ова два меча. Драго ми је да играмо у Нишу, који је рукометни град где чекамо добру подршку. Морамо да будемо што ефикасније и прецизније у нападу, како бисмо успеле да спречимо њихову контру и полуконтру", каже Лекић.

Утакмица 3. кола квалификација за првенство Европе Србија - Шведска игра се у среду у нишкој хали Чаир са почетком у 18 сати, док је у дуел у Шевдеу у суботу у 16 сати.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести